Sözütek’ten esnafa bayrak as çağrısı

ADANA (BÖLGE) Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 96. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutlarken, tüm esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları, ev, araç ve iş yerlerine bayrak asmaya çağırdı.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan önce ve sonra olmak üzere Adana’yı 9 kez ziyaret ettiğini hatırlatarak, 15 Mart 1923’ün ise, Atatürk’ün Anadolu’daki özgürlük ateşini yaktığı tarih olduğunu söyledi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Birlik Başkanı Sözütek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana’da yapmış, Türk vatanının kurtuluş meşalesini Adana’dan yakmış, bunu da 15 Mart 1923 tarihli ziyaretinde, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri ile dile getirmiştir. Tarihsel anlamıyla çok önemli olan bu söz Kurtuluş Savaşının ilk ateşinin Adana’da yakıldığının en güzel ve gerçek ifadesidir. Adanalılar olarak, Ulu Önder Atatürk’e bir ulusu esaretten kurtaracak destansı bir Kurtuluş Savaşı’nın ilhamını verdiğimiz için gurur duymalıyız. Türk milleti olarak da, Atatürk gibi bir lidere ve kurtarıcıya sahip olmaktan ne kadar kıvanç duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 96. yıldönümünü şahsım ve teşkilatım adına kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Sözütek, 15 Mart Cuma günü yapılacak kutlamalar nedeniyle de, Adana’da hizmet veren toplu taşımacılar, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları ev, işyeri ve araçlarına bayrak asmaya çağırdı. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor