SÜMER: BİTMEYEN AŞK, DİNMEYEN ÖZLEMLE…

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Orhan Sümer, “10 Kasım 1938 bir yas değil, Atatürk ilke ve devrimlerini hatırlama ve yaşatma günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını Türk ulusunun bağımsızlığına adamış, büyük bir Devlet adamıdır.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk’ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza değin takdirle hatırlanacaktır.

Toprakları işgal altındaki, parçalanmış bir imparatorluktan, tam bağımsız, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Yüce Atatürk’ün emaneti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür olarak yaşayacaktır.

İLKELERİ VE DEVRİMLERİ YOLUMUZA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDECEK

Bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun üzerine çıkmak, ancak bizlere bıraktığı ilke ve inkılâplarını yaşatarak ve Atatürk’ün izinden yürüyerek mümkün olabilecektir. Her türlü yok sayma girişimine rağmen, Atatürk’ün ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, rehberimiz olarak ulusumuzun yarınlarına yön verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor