SÜPER LİG KULÜPLERİ HER HAFTA BİR TAKIMIN MAÇ YAPMADAN GEÇİRMESİNİ DOĞRU BULMUYOR

2019-2020 sezonu 30 Temmuz’da Ankara’da oynanan Fatih Karagümrük-Adana Demirspor TFF 1.Lig play-off final maçıyla sona ermesine rağmen Futbol Federasyonu halen liglerin tescilini gerçekleştirmiş değil.

Transfer dönemi 4 Ağustos’ta başlarken, bazı takımlar yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Bir çoğu da gün sayıyor. TFF, her ne kadar liglerde şampiyon olan takımları kutlasa da resmi tescili yapmış değil.

ARADAN 15 GÜN GEÇTİ

Futbol Federasyonu geçen sezon ligin son maçından 5 gün sonra, ligi tescil ettiğini açıklamıştı. Galatasaray’ın şampiyon olduğu lig 26 Mayıs’ta bitmiş ve TFF’de 31 Mayıs’ta tescil kararını duyurmuştu. Medipol Başakşehir’in şampiyon tamamladığı bu sezon ise 26 Temmuz’da sona erdi. Aradan 15 gün geçmesine rağmen henüz resmi tescil kararı gelmedi. Bu gecikmenin ardında, takım sayısının henüz kesinleşmemiş olması ihtimali olabilir mi?

Süper lig Kulüpleri, daha önceki yıllar uygulanmayan  BAY takımın lige zarar vereceğini,  her hafta bir takımın maç yapmadan geçirmesini doğru bulmadıklarını açıklıyorlar

OLASILIKLAR MASADA

Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılmasıyla yeni sezonun 21 takımla oynanacağı açıklanmıştı. Play-off finalinde kaybeden Adana Demir 22. takım olarak lige alınmak için yoğun kulis yapmış, Bursaspor ve Akhisarspor da “bizi de Süper Lig’e alın” diye TFF’ye resmi başvuruda bulunmuştu. Düşmeyi kaldırarak Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü’nü Süper Lig’de tutan Nihat Özdemir yönetiminin önünde şimdi Bursaspor, Akhisarspor ve Adana Demir’in Süper Lig’de oynama talebi duruyor. TFF, Süper Lig’deki takım sayısını 24’e çıkaracak mı? Sorusu büyük ihtimalle yakın tarihte Riva’da yapılacak toplantıda belli olacak. Sancılı bir süreç yaşayan Federasyon’un 24 takımlı lig formatı üzerinde çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. Adana Demirspor, kiralık sözleşmeleri sona ermesi nedeniyle takımdan ayrılan 3 oyuncusuna hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Mavi-lacivertli kulüp, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kiralık sözleşmesi biten orta saha Vedat Bora, sol açık Berk Yıldız ve forvet İbrahima Kone’nin takımdan ayrıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Üç futbolcumuza kulübümüze verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, futbol yaşamlarında başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

TRANSFER ASKIYA ALINDI. SÖZLEŞMESİ BİTEN FUTBOLCULAR KENTİ TERK ETTİ

Adana Demirspor Kulübü  Başkanı Murat Sancak, transferi askıya aldıklarını. Futbol Federasyonu’nun her şeyi netleştirmesinin ardından transfer çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.  Demirspor’da tek belirgin konu Başkan Murat Sancak’ın yeni sezonda teknik direktör Cüneyt Dumlupınar ile devam edeceği.

Adana Demirspor, kiralık sözleşmeleri sona ermesi nedeniyle takımdan ayrılan 3 oyuncusuna hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Mavi-lacivertli kulüp, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kiralık sözleşmesi biten orta saha Vedat Bora, sol açık Berk Yıldız ve forvet İbrahima Kone’nin takımdan ayrıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Üç futbolcumuza kulübümüze verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, futbol yaşamlarında başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, 3 yıllık sözleşmesi sona eren Kaleci Kurtuluş Yurt ile Başakşehir’den kiralık olarak alınan Muhammet Şengezer de kulübüne döndü.

Bu arada sözleşmesi süren Demirspor’un Senegalli futbolcusu Joher Rassoul’a Türkiye veAvrupa’dan birçok kulüpten transfer geldiği öğrenildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor