‘Tacizcilerin peşini bırakmayacağız’

(HABER MERKEZİ)-Adana Kadın Platformu dün gerçekleştirilen istismar davası sonrasında basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, “Bugün Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde iki yıldır devam eden, iki küçük yaşta kız kardeşin kuzenleri tarafından istismar edilmesi ile ilgili dosyamızın duruşması görüldü. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını bildirdi.

Mütalaada önce masumiyet karinesine vurgu yapan savcı, çocuklardan biri için hak düşürücü şikayet süresinin geçtiği gerekçesiyle, diğer çocuk için ise tarafların arasında önceye dayalı anlaşmazlık bulunması, çocukların babalarının ifadeleri, SSÇ, tanık ifadeleri ve dosya kapsamı gözetildiğinde SSÇ’nin atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle SSÇ’nin TCK’nın 223/2 e maddesi uyarınca beraatini istedi.

Konu istismar veya taciz olduğunda, yargının en çok başvurduğu ilkenin masumiyet karinesi olduğunu her seferinde görmekten bıktık.

Oysaki bu dosyada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan 4 profesör, 3 uzman doktorun imzası ile verilen 06.01.2021 tarihli heyet raporunda, “çocukların beyanlarına itibar edilmesine engel olabilecek, gerçeği değerlendirme ve algısını bozacak ruhsal bir hastalıklarının olmadığı, beyanlarına itibar edilebileceği” bildirilmişti.

Çocukların beyanlarının itibar edilebilir olduğunu kanıtlayan yedi kişilik heyet raporuna rağmen beraat istenmesini anlayamıyoruz.

Soruyoruz:

Bu rapor gözetilmeyecek idiyse neden çocuklara olaydan iki yıl sonra aynı travmayı yaşatmak pahasına yeniden rapor aldırıldı?

İstismar davasında nasıl deliller arıyorsunuz? İstismarcıların ceza alması için tanıklar önünde mi fiillerini gerçekleştirmeleri, suçüstü mü yakalanmaları gerekiyor?

Başka hiçbir suç tipinde aklınıza gelmeyen masumiyet karinesi, kadına karşı suçlarda neden hiç aklınızdan çıkmıyor?

Fikriye Özbek dosyasında o kadar tanık anlatımına, tutarlı ifadelere, delillere rağmen neden masumiyet karinesini düşünmediniz?

Adalet arayışımızı sürdüreceğiz. 28 Mayıs 2021 günü saat 11.10’a ertelenen duruşmayı yine tüm kadınlar ile birlikte takip edecek, istismarcıların, tacizcilerin peşini bırakmayacağız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor