Taşkın uyarısı

Adana’da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan taşkın riskine karşı Seyhan Barajı kapakları açıldı, ovadaki bahçe, tarla ve çiftlikler sular altında kaldı.

BARAJDA SU SEVİYESİ İYİCE YÜKSELDİ

Kapasitesinin dört katı su gelen Seyhan Nehri, Yüreğir ve Seyhan Ovası için büyük risk oluşturdu. Adana Valiliği, taşkınlara karşı can ve mal güvenliği uyarısında bulundu.Adana Valiliği, yoğun yağış nedeniyle Seyhan Barajı’nda su seviyesinin yükseldiğini belirterek, vatandaşlardan önlem alma çağrısında bulundu.

ÖNLEM ALIN, TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLUN

Adana Valiliği tarafından yapılan çıklamada,”Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından Seyhan Nehri seddeleri arasına ve sulama kanallarına girmemesi, nehre kıyısı olan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın önlem alması, halkımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” denildi.

ADANA (BÖLGE)-Adana’da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan taşkın riskine karşı Seyhan Barajı kapakları açıldı, ovadaki bahçe, tarla ve çiftlikler sular altında kaldı. Kapasitesinin dört katı su gelen Seyhan Nehri, Yüreğir ve Seyhan Ovası için büyük risk oluşturdu. Adana Valiliği, taşkınlara karşı can ve mal güvenliği uyarısında bulundu.Adana Valiliği, yoğun yağış nedeniyle Seyhan Barajı’nda su seviyesinin yükseldiğini belirterek, vatandaşlardan önlem alma çağrısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Aşırı yağışlar nedeniyle Seyhan Barajı rezervuarında bulunan fazla su, 26 Aralık’tan bugüne kadar sürekli ve kontrollü olarak nehir yatağına bırakılarak tahliye edilmektedir. Ancak aşırı yağışlar nedeni ile Seyhan Barajı’nda su seviyesi yükseldiğinden Seyhan Barajı’ndan Seyhan Nehri’ne bırakılan su miktarında artma olacak. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından Seyhan Nehri seddeleri arasına ve sulama kanallarına girmemesi, nehre kıyısı olan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın önlem alması, halkımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” denildi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Seyhan Nehri’nin kapasitesinden dört kat fazla geldiğini belirterek, Yüreğir ve Seyhan Ovası için taşkın uyarısında bulundu. Seyhan Nehri çevresinde ekiplerin gerekli tüm önlemleri aldığını ancak taşkın olması halinde ovanın sular altında kalacağını kaydeden Doğru, bölgedeki tarım arazilerinin etkilendiğini söyledi. Doğru, ekili buğdayların zarar gördüğünü, meyve bahçelerinde de fırtınalı yağış nedeniyle dökülmeler yaşandığını, Tarsus çevresindeki seraların ise yıkıldığını, zararın hasar tespit çalışmasının ardından ortaya çıkacağını kaydetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor