TEDBİRLERE UYMALIYIZ

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Süleyman Elban, vali yardımcıları ve kaymakamlarla gerçekleştirdiği toplantıda; koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılması gereken çalışmalar ile ilçelerin mevcut durumunu değerlendirdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda vali yardımcıları ve kaymakamlara hitaben bir  konuşma yapan Vali Elban, öncelikle koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gerekne önlemlere dikkat çekti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğimizi belirten Vali Elban, “Salgınla mücadelede kritik bir dönemdeyiz. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde salgının yayılmasını engellemek için tedbirlere sıkı sıkıya riayet etmeliyiz. Özellikle maske, mesafe ve hijyen, koronavirüsle mücadelede altın kurallar. Vatandaşlarımızdan bu kurallara eksiksiz uymalarını özellikle istirham ediyorum.” dedi.

Koronavirüsle mücadelede ilçe bazında kaymakamlara da büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Vali Elban, “Salgının yayılım hızını önleyebilmek için hızlı kararlar almamız ve uygulamamız gerekiyor. Onun için tüm kamu kurum ve kurumlarımızla iş birliği içindeyiz.” dedi.

 Sürecin başladığı ilk andan itibaren tüm kurumlarca önemli çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Vali Elban, “Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnsanlarımızda bıkkınlık ve rahatlama olduğunu görüyoruz. Bizler vatandaşlarımızın umudunu, mücadele azmini canlı tutmak zorundayız.” dedi.

Okulların en steril alanlar olduğunu söyleyen Vali Elban, okulların kademeli olarak hizmete girmesiyle çok büyük bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek “Ama şu bir gerçek ki salgınla mücadelede en temel savunma gücümüz maskedir. Maske kullanımı konusunda vatandaşlarımıza sık sık uyarılarda bulunmamız gerekiyor. Bu süreç kolay geçmeyecek. Bizlerin bu konuda sıklıkla denetim yapması lazım.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Adana’nın konumu itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığında lokomotif bir il olduğunu belirten Vali Elban, bu bağlamda da tehlike potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yaparak tedbirlere eksiksiz uyulması için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 İl genelinde gerçekleştirmeyi planladıkları diğer çalışmalara da değinen Vali Elban, özellikle eğitim yatırımlarını önemsediklerini belirterek “Bu şehrin çocuklarının geleceği ülkemizin geleceği. Onun için eğitim konusuna ağırlık veriyoruz. Hedefimiz Adana’yı dijital dönüşümde öncü kent yapabilmek. Kentimizde dijital teknolojilerin kullanımı yoluyla ülkemizin rekabet gücünü arttırmak için azami gayreti göstereceğiz.” dedi.

 Adana’nın mevcut sanayi ve tarım potansiyelini geliştirmek için de iş birliği içinde çalışmanın önemini dile getiren Vali Elban, “Kentimizin sahip olduğu tüm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Şehrimizi şifa ve sağlık kaynağı yapmak istiyoruz. İlimizde yetişen tıbbi aromatik bitkiler sayesinde sağlık turizminde de Adana’yı adından sıkça söz ettiren bir il konumuna getirmek istiyoruz. Adana dendiğinde insanların aklına huzur, şifa, bereket, bolluk gelsin.” dedi.

Toplantının devamında kaymakamlara söz veren Vali Elban, ilçelerde yapılması gereken çalışmalar üzerinde istişarelerde bulundu. Yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor