Televizyonda geçen hafta

Ali AKILLI

Tıkabasa yiyenleri sağlıklı hayata çağırmak için bilimsel araştırmalar yapılıyor. Çeşitli programlarda, “Haftada bir gün az yiyin” ve ‘’Sofradan aç kalkmaktan korkmayın’’ deniliyor.  Ayda bir kez olsun sofradan tok kalkabilen yoksul insanlar böyle araştırmaları görünce hevesleniyor mu acaba? Her gün sofradan aç kalkmakla kazandıkları bilimsel sağlığa mahsuben! Özel sağlık sigortası primlerine yüzde 35 zam geldi. Döviz, doktor ücreti ve muayenedeki artış buna gerekçe. Yükselen döviz düştü ama dövizdeki artışın kanını emmekten hala vazgeçilmedi. Bu haksızlıkların asıl amacı sigortaları attırmaksa, az kaldı!
****
“10 dakika ara” verilen televizyon dizilerini özleyenlere bakıyorum. O dizilerin kahramanları için ölenler var. O sahnelerde yana yakıla kendilerini arıyorlar. Onlar hiç merak etmesinler.
Ciğerleri namussuzluk toplamış adamların televizyonlar için yeni projeleri hayata geçiriliyor.

****
Önceki gün “köpeklerin dayanışmasını” gösteren video izledim. Rayların üzerindeki bir köpeğe tren çarpıyor. Raylarda bekleyen köpeğin yanına başka bir köpek geliyor. Ve o köpek yeniden üstlerine gelen tren vagonlarını görünce yaralı arkadaşıyla rayların altına yatıp onu koruyor. Birbirlerine hakaret ederken “köpek” yakıştırması yapan insanlar bilmelidir ki.
Köpeklerdeki yürek ve arkadaşlık onlarda mevcut değil!.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor