“TENEKE BAĞLAYIN” DİYEN NİHAT ZEYBEKÇİ

Nihat Zeybekçi, Denizli Belediye Başkanıydı.. İlhan Cihaner ise Fetö’cülerin kumpasıyla tutuklanan, daha sonra beraat eden Cumhuriyet Savcısı idi.. CHP Cihaner’i Denizli’den Milletvekili adayı yapmıştı.

Tarih 7 Nisan 2011’di. AKP Denizli il teşkilatı milletvekili adaylarını tanıtma toplantısı düzenlemişti.

AKP milletvekili adaylarının hepsinin hedefinde İlhan Cihaner vardı.

Bugün AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, o gün Denizli Belediye Başkanı olan Nihat Zeybekci, ilhan Cihaner’i hedef alarak şöyle diyordu;

 “Bir hedefimiz var, bu millete saygısızlık edenleri, bu millete demokrasiyi çok görenleri, bu milleti özgürlükleri hürriyeti, kendi kendini temsil etmeyi,  çok görenleri, bu milleti ikinci sınıf vatandaş olarak görenleri, bu millete bidon kafalı diyenleri, bu milletin haysiyet ve şerefi ile oynayanları, bu milleti bir malzeme sayı adet olarak görenleri Denizli’ye gömeceğiz. En son yırtıklarını söküklerini dikmek üzere bir yamalak gönderdiler. Tutmayacak, yapışmayacak. Bu millet onu reddedecek. Bu şehir onu reddedecek. Bu şehir onun arkasına teneke bağlayarak gönderecek inşallah” 

Denizli halkı, o dönem kendi belediye başkanları Zeybekçi’yi dinlememiş, Cihaner’i arkasına teneke bağlayarak değil, alkışlayarak Parlamento’ya göndermişti..

Şimdi Nihat Zeybekçi İzmir Belediye Başkan adayı.. Sizce, İzmir halkı sandığa giderken, hangi duygularla oyunu kullanır?.. Ben tahmin ediyorum ama söyleyemem.. İzmir halkı söylesin söyleyeceğini..

………………….

ADANA’DA SİYASİ REKABET VE NEZAKET           

Yukarıdaki yazıda geçmişten bir örnek verdik.. Bugün Adana’ya bakalım.

Cumhur ve Millet İttifaklarının adayları gece-gündüz demeden vatandaşlarla görüşüyor, oy istiyor, mahalle toplantıları yapıyor, yapacakları işleri anlatıyorlar..

Adana Büyükşehir veya ilçe Belediye Başkan adaylarının birbirlerini kırıcı bir tek söz söz duydunuz mu ?

 Birbirlerini suçlayıcı bir tek kelime eden var mı ?

 Kışkırtanlar, tahrik edenler, “Konuş” diyenler kuşkusuz ki vardır.. Ama adaylar çok dikkatli..

Temennnimiz, 31 Mart’a kadar Adana’daki siyasi rekabetin aynı nezaket içerisinde sonlanmasıdır..

Ve.. Bize düşen de, tüm adayları kutlayarak alkışlamak olmalıdır..

Türkiye’ye örnek olmaya devam ediniz lütfen..

………..

VAY UYANIK!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar için diyorlar ki “Yahu neredeyse oturduğu yerde uyuyacak. Bir dakikası boş geçmiyor”

Gerçekten öyle..E v ev, mahalle mahalle, ilçe ilçe geziyor Seyhan’ın mevcut Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı.. Dün de Aytaç Durak’ın ilçesi Karaisalı’daydı Karalar.. Büyük ilgi gördü.. Aytaç Durak’ın birinci derece akrabası Velican Durak’ta İYİ Parti Karaisalı Belediye Başkan adayı aynı ilçeden. Yani,  Millet ittifakının iki adayı güçbirliği içinde.

Zeydan Karalar’ın Karaisalı gezisindeki fotoğraflarına baktık, aradan bir kafa gördük, objektiflere poz verirken Vay uyanık vay.. Nasıl da göstermiş kendini.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor