TFF 1.LİG’DE DÜĞÜM BU HAFTA ÇÖZÜLÜYOR

TFF 1.Lig’de düğüm bu hafta sonu çözülüyor. Süper Lig’e çıkan iki takım Eyüpspor ile Göztepe A.Ş. olurken, Play-off oynayacak takımlar hala belli değil. Düşme potasında da işler aynı. Düşme potasında bulunan Astor Enerji Şanlıurfaspor, Adanaspor, Tuzlaspor arasında kıyasıya bir çekişme olacak gibi gözüküyor. Daha önceden kümeden düşmesi kesinleşen Bitexen Giresunspor ve Altay’ın ardından üçüncü takımın kim olacağı bu hafta sonu oynanacak maçlarda belli olacak.

Düşme potasında bulunan Tuzlaspor, Adanaspor ve Şanlıurfaspor bu hafta maçlarını kendi sahalarında oynayacaklar. 14.sıradaki Tuzlaspor, 8.sıradaki Gençlerbirliği ile oynarken, 15.sıradaki Adanaspor 7.sıradaki Teksüt Bandırmaspor’la mücadele ederken, 16.sıradaki Astor Enerji Şanlıurfaspor da 11.sıradaki Manisa Futbol Kulübü ile kümede kalmak için mücadele edecekler. Bu üçlüden en kötü averaj Adanaspor’da olsa da ikili averajda Tuzlaspor’un önünde bulunuyor. En iyi averaja sahip Astor Enerji Şanlıurfaspor, Adanaspor’a ikili averajda da üstün olduğu gözleniyor. Tüm gözler bu üç takımın üstünde olurken, play-off şansı bulunan takımlarından birbirleriyle mücadele edecek olması orayı da bayağı heyecanlandırıyor.

Geçen hafta deplasmanda Altay’ı 2-0 yenerek avantajı eline geçiren Adanaspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı ve ligin ilk yarısında 2-0’dan gelip 3-2 yendiği Teksüt Bandırmaspor’u bir kez daha yendiği takdirde diğer takımların sonuçlarına bakmadan ligde kalacak. Öte yandan Astor Enerji Şanlıurfaspor yener, Tuzlaspor ise mağlup olursa Tuzlaspor ligden düşer. Diğer sonuçlarda ise Astor Enerji Şanlıurfaspor ligden düşecek. Adanaspor’un son haftalarda yükselen bir grafiği bulunuyor. Son 6 haftada sadece bir kez mağlup olan Turuncu-Beyazlılar, bu hafta sonu da seyircisinin de desteğiyle Teksüt Bandırmaspor’u yenerek ligde kalacaklarına inanıyorlar. Cumartesi günkü maça Adanasporlu taraftarların büyük ilgi göstereceği ve stadı büyük ölçüde doldurması bekleniyor. Turuncu-Beyazlı futbolcular taraftarlara seslenerek, “Artık son maçımız, telafisi olmayan maça çıkıyoruz. Taraftarlarımızın stada gelerek bizleri hakemin başlangıç düdüğünden son düdüğüne kadar desteklemelerini istiyoruz. Onların desteğiyle Teksüt Bandırmaspor’u yenerek ligde kalacağımıza inancımız çok büyük” diye konuştular. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor