Toplu sözleşme öncesi biraraya geldiler

HABER: Sefa AKIN

ADANA (BÖLGE)-Büro Memur Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılacak olan toplu sözleşme öncesi kurum temsilcileri ile biraraya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Tanrıöver toplantıda kamu çalışanlarının neden sendika üyesi olması gerektiği ile ilgili açıklamada bulundu.

Tanrıöver, kamu çalışanları adına hükümet üzerinde baskı grubu oluşturarak kamu çalışanlarının özlük haklarının ve kazanımlarının daha iyi bir noktaya taşınması ile ilgili mutlaka sendika anlaşmaya önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Şu an itibariyle Türkiye’de kamu çalışanlarının %60’ının sendikalı olduğunu bunun da kamu çalışanları adına bir eksiklik olduğunu sözlerine ekleyen Tanrıöver, “Memur arkadaşların sözlerinin etkil ive yetkili olabilmesi için mutlaka hükümet karşısında güçlü olmaları gerekir. Yüzde 6 gibi bir zammı uygun bulmadaklarını, enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini, bunun için kamu çalışanlarına en az yüzde 15 ödeme yapılması gerekir. Ek ödemeler konusunda sendikamızın bakış açısının bütün memurları kapsayacak şekilde kademneli olarak uygulanması gerekir. Hükümetinbir an önce sözleşmeli personel uygulamasından vazgeçip sözleşmeli olan personelin kadroya alınmasını bekliyoruz” dedi.

Mehmet Tanrıöver, eşit işe eşit ücret uygulamasının adil olmadığını kamu çalışanlarının işlerinin eşit olmaması dolayısıyla bu olguya karşı çıktığını da sözlerine ekledi.

İstişare toplantısına SGK Vergi Dairesi, İŞKUR, Gençlik Spor Kredi Yurtlar Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri çalışanları, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, TÜİK Bölge Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, Adana Valiliği, Kaymakamlık personeli ve Nüfus müdürlükleri temsilcileri toplantıya katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor