TRAFİK LAMBALARI ÇÖZÜM MÜ?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da her geçen yıl trafiğe çıkan araç sayısı artıyor. Malumunuz gazetecilik biraz gözlem işidir… Eğer önyargı ile davranmadan bir süre çevrenize bakarsanız, olumlu-olumsuz şeyleri görebilirsiniz.

Adana’da trafik sorunu her geçen gün artıyor. Yaşanan trafik sorununa ilişkin olarak kent merkezinde trafik tek yön olarak verilmeye başladı. Eğer gideceğiniz yeri geçerseniz yeniden çarşıyı dolaşıp gelmenizi gerekiyor…

Tek yön oldu sorun bitti mi? Bence bitmedi… Sorunlu olan bölgelerden bir tanesi Bankalar Caddesi girişiydi ki, orada sorun devam ediyor. Dolmuş ve otobüsler, Büyüksaat istikametinden gelerek Gürselpaşa Caddesi’ne geçemiyor. Çünkü dolmuş ve otobüsler bu yolun önünün kesiyor. Bu duruma ise araç sürücüleri korna çalarak tepki gösteriyor.

Aynı şekilde Atilla Altıkat olsun, İsmet İnönü Caddesi olsun buralarda trafik sorunu yaşanmaya devam ediyor. Peki çözüm nedir?

Çözüm yolları genişletmek, fakat bu şuanda Adana kent merkezi için mümkün görünmüyor. Peki başka neler yapılabilir, araçlar için alt veya üst geçitler yapılabilir. Örneğin Türkmenbaşı Bulvarı’nda olduğu gibi…

Fakat bazı yerler var ki, buralarda da kavşak genişletme çalışması yapılabilir. Adana’da yaşanan trafik sorunlarından bir tanesi de bu çünkü… Sürücüler geldikleri kavşaktan eğer sola döneceklerse, sürücülerin neredeyse tamamı en sol şeride yaklaşıyor. Adana’da kavşaklarda malumunuz çok küçük olduğu için, en soldaki araç sola döndüğünde arkasına bir araç daha durabiliyor. 3. ve 4. araç, kavşakta karşıya geçmeye çalışan araçların önünü kesmiş oluyor. İşte yanlışlık burada…

Nedenini tam olarak bilmiyorum Adana’da ‘trafik ışıkları’ bolluğu yaşanıyor. Şimdi de Adana’nın yeni üniversitesi olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ana nizamiye kapısı önünde bulunan Çatalan Caddesi’ne trafik ışığı konulmuş.

Yani buralar henüz imarı tam oturmamış, bari bu üniversiteye giriş çıkışlar için alt veya üst geçitler yapılamamız mıydı? Yarın buralar öğrenci ile dolup taştığında, yollar yetersiz kalacak… Sonrasında geçici çözümler aranacak… Çünkü Çatalan Caddesi, bir bağlantı yolu. Çatalan Caddesi, Yüreğir ile Sarıçam’ı Çukurova İlçesi’ne bağlayan çevre yolu gibi işlev gören önemli bir cadde… Bu caddede ne kadar az ışık olursa, sürücüler tarafından o kadar fazla kullanılır. Ve trafik her zaman açık ve hızlı olur. Bu da doğrusu herkesin işine gelir…

O yüzden ben diyorum ki, yollarımızdaki mevcut trafik lambalarının yerine başka alternatifler bulalım, yeni yerleşim alanlarına trafik ışıkları ile doldurmak yerine şimdiden trafik ile ilgili yarın karşımıza çıkabilecek sorunlara çözümler arayalım…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor