Triatlon Federasyonu Adana’yı pilot bölge seçti

(BÖLGE ÖZEL)-Triatlon Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Performans Testleri Sorumlusu Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, Seyhan Baraj Gölü, iklimi ve yüzme geçmişiyle Adana’nın triatlon sporu için Türkiye’de en uygun kent olduğunu söyledi.

Mutlutürk, Adana ve Mersin’de kulüp yöneticileri ve yüzme antrenörleriyle toplantılar yaparak uygun illerde triatlon okulları açılması için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini,  Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya ile yönetim kurulu üyelerinin triatlon okullarını önemsediklerini ve büyük destek verdiğini kaydetti.

Triatlon Federasyonu’nun daha önceleri bisiklet federasyonu bünyesinde bulunduğunu, isabetli bir karar ile 2001 yılında özerk federasyon olduğunu ifade eden Mutlutürk, şöyle devam etti:

“Olimpik olan Triatlon sporu yüzme, bisiklet ve atletizmden oluşan ve son yıllarda patlama yaparak dikkati çeken bir spor dalıdır. Kent içinde açık alanda yapılması, görselliği nedeniyle halkında büyük ilgisini çeken triatlonda her geçen gün sporcu sayısında önemli artışlar yaşanmaktadır. Özellikle Federasyon Başkanımız Bayram Yalçınkaya, milli sporcu olduğu gibi, tüm spor dallarında önemli başarılar elde eden, ayrıca çok iyi eğitime sahip başarılı bir yöneticidir. Bu nedenle bizlerde bu denli deneyimli, bilgili ve donanımlı başkanla çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Bunun kıymetini biliyoruz. Denizi ve gölü olan illere giderek bölge sporcu ve antrenörleriyle toplantılar yaparak triatlon okulları kurmayı hedeflemekteyiz.  Balkan, Akdeniz Oyunları ve Avrupa şampiyonalarına katılan önemli milli sporculara sahibiz. Hedefimiz olimpiyatlara sporcu hazırlamaktadır.”

TÜRKİYE FİNALLERİ EKİM’DE MERSİN’DE….

Türkiye Triatlon Finalleri’nin 17-18 Ekim tarihlerinde Mersin’de Yenişehir Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılacağını belirten Mutlutürk, tüm federasyonların bütçelerinin kısıtlı olduğunu, yerel yöneticilerin bu gibi önemli etkinliklere kaynak yaratmaları gerektiğinin altını çizerek Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.

Multutürk, aynı zamanda milli takım seçmeleri taşıyan Türkiye finallerinde sporcular denizde 1.5 kilometre yüzme, ardından 40 kilometre bisiklet ve10 kilometre koşu yapacaklarını anlattı.

Türkiye’de Adana’nın Seyhan Baraj Gölü, iklimi, yüzme geçmişiyle triatlon sporuna en uygun kent olduğunu ifade eden Mutlutürk, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Tenis Dağcılık Su Sporları Kulübü TDSS) Başkanı Ali Refah Keskin ile görüştü. TDSS Triatlon okulu için ideal bir kulüp olduğunu belirtti. Mutlutürk, Seyhan Baraj Gölü’nde incelemelerde bulundu. Adana’da belediyelerin sponsorluğuyla uluslararası triatlon yarışları yapılması için çalışmalar başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor