TÜED’de promosyon pazarlığı

ADANA (BÖLGE)-Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, emeklilere 3 yılda bir ödenen promosyon miktarının bugün geçim sıkıntısı nedeniyle değer yitirdiğini, bunun önüne geçebilmek amacıyla emeklilere ödenen promosyon miktarının yaşanan sürecin gerçeklerine uygun bir hale getirilmesi gerektiğini, bunun için de genel merkezlerinin hükümet nezdinde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. 

Başkan İyiyürek, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte rakamları 12 milyonu bulan emeklilere maaşlarının yattığı bankadan almak koşuluyla promosyon ödemesi çalışmalarını başlattığını, kamu görevlilerine ödenen promosyonun emekli, dul ve yetimlere de ödenmesi için çaba gösterdiğini, aksi durumun Anayasa’nın 10. Maddesi ile yaşlılarımız için getirilen pozitif ayrımcılığa aykırı olduğunu aktardı. Ergün’ün bu yönde verdiği çabalar karşısında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan da gerekli desteği gördüğünü anımsatan Başkan İyiyürek, şunları söyledi:

“Başkanımız Kazım Ergün yıllardır 12 milyon emeklinin hakkını savunuyor. Girişimler sonucunda özel bankalardan 3 yılda bir 300 liralık bir promosyon anlaşması imzalanmıştı. Ancak, bu yeterli değildi. Bizim amacımız kamu bankalarının da buna ön ayak olmalarını ve hatta bu rakamın üzerine çıkmasını sağlamaktı. Ancak, kamu bankalarının promosyon önerisi 3 yıllık 27 liradır ki, bu bizlerde şimdiden hayal kırıklığı yaratmıştır. Promosyon süreleri dolmak üzere. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. Özel bankalarla yapılan görüşmelerde bir tecrübe kazanıldı, bunu kamu bankalarına da yansıtmak istiyoruz. Biz dernek olarak masada olmaya hazırız. Emeklilerin promosyon almasını sağlayan ve bunun mimarı TÜED’dir. TÜED, şimdi de promosyon rakamlarının çağın ve yaşam koşullarına uygun hale getirilmesini ve kimsenin gururunun rencide edilmesini istemiyoruz.”  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor