TÜED’den şehitlere “Minnet” ziyareti

ADANA (BÖLGE)– Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şubesi, üyelerine yönelik  gerçekleştirdiği sosyal proje çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Çanakkale’ye geleneksel 7. gezisini de hayata geçiren Şube yönetimi ve üyeler, şehitlere “Minnet” ziyaretini yerine getirmenin büyük onurunu yaşadı. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek,” Türkiye’yi o karanlık günlerden çıkarıp düşmanları denizin karanlık sularına gömen başta büyük önder Atatürk olmak üzere şehitlerimizi sevgi ve şükranla bir kez daha anıyoruz.” dedi.

TÜED Adana Şubesi 3 otobüs ile Çanakkale’ye gelenekse 7. Gezilerini de gerçekleştirdi. 3 günlük gezi sırasında duygulu anlar yaşayan Başkan Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Sabahattin Metiner, Mustafa Kastalmış ve üyeler, tarihi yarımadada Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahin dere sargı yeri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Mehmetçiğe saygı anıtını, Kanlı sırtı, 57. Alay Şehitliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün saatinin parçalandığı Conkbayırı’nı görüp şehitlerimizin ruhlarına Fatiha duası göndermenin sevincini yaşadı.

Manevi duyguların katmerleştiği gezinin sonunda bir açıklama yapan TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek,”Böyle bir geziyi tertip etmenin sevinci içerisindeyiz.” dedi.

Sahip oldukları yaklaşık 70 bin üyenin gücüyle hizmet yarışını büyük bir ciddiyetle sürdürdüklerini ifade eden Başkan İyiyürek, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“ Ülkemizi bölüp ele geçirmek isteyen düşmanlara karşı Çanakkale’de verilen var olma mücadelesini kazanan ve düşman askerlerini kısıtlı imkanlarla suların derinliklerine gömen ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist güçlere Türklerin esir alınamayacağını göstermiştir. Atatürk ve onun emrindeki et ve tırnak gibi birleşen Türk, Kürt, Alevi, Türkmen atalarımız ölümle koyun koyuna yatıp düşmanlara Türk’ün gücünü göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle gezimizi yerine getirirken hepimiz milli duyguları doyasıya yaşadık. O günleri ve verilen var olma mücadelesini hayal ettiğimizde göz yaşlarımızı da tutamadık. Herkesin Çanakkale’yi gezip, o duyguları yaşaması gerekir. Bizler Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerleyip, Atatürk’ün mirasını kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Bizi bölmeye çalışan alçaklar bu birlikteliğimiz karşısında her an inim inim inleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi sevgi ve şükranla anıyor, onların aziz hatıraları karşısında bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.”    

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor