Tüketim harcamalarının payında (Adana, Mersin) Bölgesi 7.sırada yer aldı

(HABER MERKEZİ)-TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel), 2019 yılı sonuçları değerlendirildi.

Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’deki toplam tüketim harcamalarının %4,3’ünün TR62 (Adana,Mersin) Bölgesinde yapıldığı ve 26 Bölge arasında 7.sırada yer aldığı ifade edildi.

Türkiye’deki toplam tüketim harcamalarının %24,4’ünün TR10 (İstanbul)  Bölgesi’nde oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci sırada %7,6 ile TR51 (Ankara) Bölgesi yer alırken, bunu %6,5 payı ile TR31 (İzmir) Bölgesi’nin 3.sırada yer aldığı belirtildi.

Türkiye’deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı %0,8 ile  ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) Bölgesi ve  TRA2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) Bölgesinin izlediği ifade edildi.

Yapılan değerlendirmede, Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %28,6 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölgenin ise %20,2 ile TRA (Kuzeydoğu Anadolu) olduğu ifade edildi.

Gıdaya en yüksek payı TRB (Ortadoğu Anadolu) İBBS 1. Düzey bölgesi ayırdı

Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölgenin %28,5 ile TRB (Ortadoğu Anadolu) iken en düşük olduğu bölgenin %15,9 ile TR1 (İstanbul) olduğu bildirildi.

Ulaştırma harcamalarına TR8 (Batı Karadeniz) İBBS 1. Düzey bölgesi en yüksek payı ayırdı

Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı %20,1 ile TR8 (Batı Karadeniz) bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölgenin %15,3 ile TRC (Güneydoğu Anadolu) olduğu bildirildi.

Eğitime ayrılan pay TR1 (İstanbul) İBBS 1. Düzey bölgesinde en yüksek oldu

Hanehalkı tüketim harcamaları içinde eğitime %3,7 oranıyla en yüksek payı R1 (İstanbul) bölgesi ayırırken, TR9 (Doğu Karadeniz) %0,9 ile en düşük payı ayıran bölge olduğuna dikkat çekildi. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,7 ile TR2 (Batı Marmara) bölgesinin, en düşük payı ise %1,2 ile TRB (Ortadoğu Anadolu) bölgesinin ayırdığı bildirildi.

TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi’nde en yüksek pay konut ve kirada, en düşük eğitimde

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketim harcamaları içinde TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi’nde, %22,7 oranı ile en yüksek payın konut ve kiraya, en düşük payın ise %2,0 oranıyla eğitim harcamalarına ayrıldığı bildirildi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor