“TÜM ADANALILARI MERSİN’E BEKLİYORUZ”

HABER: İLKER UÇAK

ADANA (BÖLGE)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve beraberindeki heyetle birlikte CHP Adana İl binasında toplantı gerçekleştirdi.

Adana ilde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MilletinSesi” olarak 4 Aralık’ta Mersin’de yapacağı miting öncesinde hazırlık toplantısına katılan Ali Öztunç mitinge tüm Adanalılar’ın esnafın, çiftçinin, gençlerin, öğrencilerin katılması çağrısında bulundu.

Toplantıya başta İl Başkanı Mehmet Çelebi olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut ve İlçe başkanları, parti yöneticileri, kadın kolları başkanları katıldı.

Ali Öztunç burada yaptığı konuşmada, “Türkiye çok büyük bir ekonomik buhrandan geçiyor. Türkiye 2018 yılından bu yana yönetilemiyor. Özellikle ekonomik açıdan yeteneksiz bir hükümet tarafından krizle karşı karşıya bırakılmış durumda. Çok sayıda yurttaşımız evine ekmek götürümez hale geldi. İnsanlar çocuklarına süt alamıyorlar, yurttaşlarımızın ceplerinde beş kuruş parası yok. Çiftçi mahsulünü tarlada bıraktı, narenciye dalda kaldı, maalesef vatandaşlarımız evlerine ekmek götürebilmek için önce parmağındaki alyansı satmak zorunda kaldı, şimdi küçük kız çocuklarının kulaklarındaki küpeyi satıyorlar. Vatandaşlar böyle zorluklar yaşarken, beylerin bir eli yağda, bir eli balda.

Türkiye’de iki çeşit çocuk oldu. Bir pudra şekeri tadan büyük varlık içerisinde yaşayan ak çocuklar, bir yandan da aç çocuklar var. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini kurgulama görevi de Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Cumhuriyet Halk Partisi her soruna olduğu gibi ekonomik soruna da çare aramaktadır ve çare bulmaktadır. Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta hükümete yönelik ekonomi önerilerini dile getiriyor, getirmeye devam etmektedir. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Hangi şehre gitsek yurttaşlar bizden erken seçim istiyor. Bu kapsamda milletin sesi olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçime yönelik ilk mitingini  4 Aralık Cumartesi günü Çukurova’da gerçekleştirecek. Biz bütün Adanalıları, ekonomik sıkıntı yaşayan, esnafımızı, köylümüzü, çiftçimizi, öğrencilerimizi, bütün Adanalı yurttaşlarımızı 4 Aralık’ta Mersin’de eski Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yanındaki alana bekliyoruz. Oraya gelin gücümüze güç katın.

Mersin’de Cumhuriyet meydanını talep ettik miting yapmak için. Ama Mersin Valisi izin vermedi. Ama unutmasın Mersin Valisi onu not ettik. Mersin Valisi’ni aklımıza yazdık. Mersin Valisi devletin valisi değil, AKP’nin valisidir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor