Türk Dünyası şair ve yazarları Sarıçam’da

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED) tarafından düzenlenen ve 4 gün süren 6.Uluslararası Çukurova Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali kapsamında kente gelen şair ve yazarların son durakları Sarıçam Belediyesi oldu.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED) tarafından düzenlenen ‘’6. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali’’ kapsamında Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Irak ve KKTC’nin yanı sıra Türkiye’nin pek çok ilinden gelen şair ve yazarlar Sarıçam Belediyesi’ni ziyaret etti.

Türk Dünyası ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen, yaklaşık 300’e yakın şair ve yazarın katıldığı programda çeşitli hediyeler ve Türk Bayrağı’nın hediye edildiği ziyaretçiler, Sarıçam Belediyesi’nin sıcak ev sahipliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“ŞİİR VE YAZININ GÜCÜNÜ GÖSTERİYORSUNUZ”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yurt dışı programından dolayı katılamadığı ziyarette, Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan ve Sarıçam Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, gelen misafirlerle tek tek ilgilendi. Etkinliğe katılan şair ve yazarları ilçelerinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan “Bugün gönül coğrafyamızın dört bir köşesinden gelerek bizleri ziyaretleri ile onurlandıran, şiirin ve yazınının birleştirici gücünü gösteren tüm yazar, şair ve müzisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bugün farklı coğrafyalarda yaşasak ta,  aynı duygu ekseninde buluştuğumuz, farklı ülkelerin kültürlerini bir arada yaşadığımız muhteşem bir atmosfer oldu. Sayın Başkanımız Bilal Uludağ yurt dışı programından dolayı aranızda olamadı. Sizlere çok selamlarını gönderdi. Sizleri güzide ilçemiz Sarıçam’da ağırlamaktan dolayı onur ve kıvanç duyduk.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor