TÜRKİYE’DE FETÖ OPERASYONU

Adana merkezli 5, Balıkesir merkezli 8, İzmir merkezli 4 ildeki operasyonlarda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir merkezli 4 ilde ise PKK –KCK’ye yönelik operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.

(HABER MERKEZİ)-FETÖ-PDY’YE yönelik operasyonlar,Adana merkezli 5  ve Balıkesir merkezli 8 ilde iş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi, çok sayıda sanık gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı”nda da başlatılan operasyonda bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. İzmir merkezli 4 ilde ise bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

ADANA’DA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY’ye yönelik operasyon başlattı.

Meslekten ihraç edilen polislerle askeri ve polis okulu öğrencilerine “abi”lik yaptığı iddia edilen ve üst düzey örgüt üyelerinin saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ekipler ayrıca Adana, Mersin, Osmaniye, Isparta ve İstanbul’da söz konusu şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan bazı şüpheliler Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı  personeli 5’i ihraç, 11’i aktif görevde olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında Ankara merkezli 7 ilde gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, MEB personeli 5’i ihraç, 11’i aktif görevde olan 16 şüphelinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için Ankara, İstanbul, Kırşehir, İzmir, Kayseri, Aksaray ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

BALIKESİR MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON

Balıkesir merkezli 8 ilde de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) adliye ve ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında adliye mahrem imamlarıyla irtibatları olduğu iddia edilen icra müdür yardımcısı, infaz koruma memuru ve mübaşirin de bulunduğu şüpheliler hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Balıkesir, Ankara, Niğde, Elazığ, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin ve Diyarbakır’da 10 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON

İzmir merkezli 4 ilde, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü açıklandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor