Türkiye’de mavi il kalmadı

(HABER MERKEZİ)- Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan illere göre haftalık vaka haritasında korkutan bir detay yer aldı. 20-26 Mart tarihlerini kapsayan haritada, 100 binde 13,57 vaka sayısıyla en düşük kent olan ve kabine toplantısı sonrası paylaşılan risk haritasında tek mavi il olmasıyla öne çıkan Şırnak’ın rengi de sarı kategoriyi kapsayan illerin seviyesine yükseldi. Bu sonuçla birlikte Türkiye’de ‘mavi’ il kalmamış oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen illere göre haftalık vaka haritası, korkutan tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. 1 Mart’ta başlayan normalleşme süreciyle birlikte artışa geçen vaka sayıları, hafta başında kabine toplantısı sonrası paylaşılan koronavirüs riska haritasıyla birlikte durumun ciddiyetini gözler önüne sermişti. Son olarak ise 100 bin üzerinden 20-26 Mart arasındaki vakaların gösterildiği harita, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

ŞIRNAK ARTIK ‘MAVİ’ DEĞİL

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre 100 binde haftalık vaka sayısı, bir önceki haritada 8,18 ile en düşük il olan Şırnak’ta ortalama 13,57’ye yükseldi. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından paylaşılan risk haritasında tek mavi il olan Şırnak’ın rengi de sarıya döndü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor