“Türkiye’yi şantiye alanına çevirdiler”

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Finansal Kiralama ve Faktoring Şirketleriyle ilgili Kanun teklifi görüşmelerinde Meclis kürsüsünden gerçekleştirdiği konuşmayla Türkiye’nin gerçek gündemi olan işsizlik ve ekonomik sorunları gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Bugün vatandaş evine sıvı yağ alamıyor,

Pazarlardan artık sebze meyve topluyor,

Marketlerde bebek mamalarına alarm takılıyorsa

Sorumlusu 19 yıldır, halkı değil rantı düşünen AKP İktidarıdır.

İktidar, Tüm Dünya’da salgın var, öncelik hayatta kalmaktır. Sağlıklı günlere geri dönmektir. Açıklamalarında bulunarak. Başarısız ekonomi yönetimini perdeleyemez.” Dedi.

TÜRKİYE’Yİ ŞANTİYE ALANINA ÇEVİRDİLER

Orhan Sümer,Türkiye ekonomisinin bugünkü hali, Covid Salgınından önce de çökmüş durumdaydı. Çünkü; İnşaata dayalı kullanılmayan köprü, geçilmeyen yol, uçak kalkmayan havaalanı, gereksiz yapılmış TOKİ inşaatlarıyla, ekonomik döngü ayakta tutulmaya çalışıldı.

Ekonominin temel dayanağı olan sanayi, teknoloji ve tarım yatırımlarından ise vazgeçildi. İstihdam yaratacak kalıcı yatırımlar yapılmadı. Bu durum geri dönüşümsüz, balon ekonomik rakamların oluşmasına yol açtı.

Açıklanan enflasyon rakamları ile vatandaşın hissettiği gerçek enflasyon arasında uçurum ortaya çıktı. Sarayın istediği enflasyon rakamı ile vatandaşın mutfağındaki yangın birbirini tutmadı.” Dedi.

KONGRELERİ DEĞİL VATANDAŞIN CEBİNİ LEBALEB DOLDURUN

Orhan Sümer, “Ülkenin ekonomik anlamda bu kadar zor durumda olmasının temel nedeni Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, AKP İktidarına özgü bu Başkanlık, yani Tek Adamlık Sistemidir. Ekonomiyi yeniden yapılandırmak için, eğitimde ve üretimde Türkiye’nin yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Bu başlangıç bir an önce yapılmadığı takdirde kaybeden tüm ülkemiz olacaktır. İktidarın bu ortamda yapması gereken siyasi parti kongrelerini lebaleb doldurmak değil, vatandaşın cebini lebaleb doldurmaktır.” Dedi.

ÇUKUROVA TOPRAKLARI TARIMA KÜSTÜ

Orhan Sümer, “Memleketim Adana işsizlikte yüzde 14 ile Türkiye sıralamasında ilk 10 içerisindeyse, Çukurova toprakları tarıma küsmüşse, çiftçinin tohum alacak parası yokken üzerine bir de traktörüne, tarlasına, evine barkına haciz geliyorsa, esnafı kaderine terk edilmiş, emeklisi unutulmuş, asgari ücretlisi yok sayılıyorsa, orada iktidarın pembe tabloları değil hayatın acı gerçekleri var demektir. Hiç kimse hikaye anlatmasın” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor