Ümit Özat’ın yerinde ve doğru Oyuncu değişikliği kazandırdı

Adana Demirspor, hiç galibiyeti olmayan sadece 1 puanı bulunan Eskişehirspor karşısında özellikle ilk yarıda zorlandı. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısında 4 güzel golle 3 puan kazandı.

Geçtiğimiz hafta 24 futbolcunun Covit-19 pozitif çıkan, bu nedenle sorunlar yaşayan ve 10 gün antrenman yapamayan Mavi-Lacivertli ekip olumsuzluklara rağmen kazanarak iddiasını sürdürdü.

Demirspor’da Rassoul, Süleyman Koç, Mehmet Berkant, Lanzafame’ni pozitif nedeniyle karantina süreleri sürdüğü için, ayrıca Emre Selen, Hamidou, Sinan Kurt, Kerim Avcı, Chedjou ve Sedat Şahintürk‘ün sakat olmaları ideal kadrosuyla çıkmalarına engel olduğu gibi yedek kulübesi zenginliğini olumsuz etkiledi.

Her iki yarıda 2 takımın hücum oyununu tercih ettikleri dikkati çekti. Eskişehirspor hayli gol pozisyonu buldu. Demirspor Kalecisi Zubas 3-4 mutlak golü engelledi.

Eskişehirspor‘dan Mehmet Özcan ilk gölü atarken, mavi- lacivertli ekibin gollerini Anıl, Emircan ve 2 güzel gol atan Yunus Akgün takımlarının 3 puan almasında önemli rol oynadılar. Bu sezon ilk gollerini atan Anıl, Emircan ve Yunus, sürekli aynı isimlerden gol beklemenin yanlışlığını kanıtladılar.

Bireysel ve takım olarak hayli iyi görünen Eskişehirspor’un ligin tabanında bulunmasını yadırgadım. Özellikle kaleci Ekrem kurtarışlarıyla farkı engelledi. Sanıyorum kulüpte yaşanan ekonomik sorun şimdiye dek sahaya ve skora yansımış.

Ümit Özat, ikinci yarıda her zamanki gibi kalabalığa girerek topu kaptıran ve sürekli düşerek hakemden faul bekleyen Volkan Şen ile gününde olmayan ve yakın markaja alındığı için gol fırsatları bulamayan Dibba ile Mehmet Akyüz‘ü oyundan alması isabetli oldu. Doğru ve yerinde oyuncu değişikliği farklı galibiyeti getirdi

Demirspor’da gereksiz kart gören Hasan Kılıç, Tarık ve Erkan Zengin’in dikkati çekilmeli.

Hakem Alper Ulusoy güzel yönetimiyle her iki takım tarafından beğenilerek iyi not aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor