ÜNİVERSİTELERİDE Mİ ARKA BAHÇE YAPMAK İSTİYORSUNUZ

AKP 3 Kasım 2002 seçimleriile iktidara taşındığı 18 yıliçinde en fazla bakanı Milli Eğitim’de değiştirdi. On’a yakın MilliEğitim Bakanlığı’na bakanlar geldi-gitti.

Herg elen bakanda benim yoğurt yiyişim böyledir diyerek giden bakanın yöntemini yok sayarak kendi kafasındaki yöntemi uygulamayabaşlayarak ülkede eğitim yaz-boz tahtasınadönüştürülerek istenensonuç yaratıldı.

Sonuç yaratılan kos koca bir KAOS’tu.

Evet eğitimde yaratılan KAOS’la ülkenin anatomisi bozuldu. Özelliklesistemleştirilen 4+4+4 ile tüm okulların İMAM-HATİPLEŞTİRİLMESİNİN önü açıldı.

Düz ortaokullar ve düz liselerde de seçmeli derslerle onlar da yarı imam-hatipleştirildi. Okullar bilimsel eğitimden yoksun, dinsel eğitim veren kurumlar haline getirilerek AKP’ye ve özellikle de Halife olma hedefindeki AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a biat eden bir nesil yetiştirme hedeflendi.

Laik, demokratik parlamenter sistemin yok edilip başkanlıksisteminin yaşama geçirilmesiyle; yurtda sesimiz,soluğumuz olması gereken, gençliğin dinamizm kaynağı üniversitelerde susturularak; ülkenin yol gösterici, aydınlık sesi olan üniversitelerde iğdişleştirildi.

Ülkedeki üniversite rektörlüğüne ise AKP’demilletvekilliği yapmış, Recep Tayyip Erdoğan’ın tetrisatından geçmiş eski milletvekilleri atanmaya başlandı.

Bu atamaları iki bölümde değerlendirmek istiyorum!..

Bu ataması yapılan AKP eskimilletvekilleri; bilimin kalesi olması gereken üniversitelerimizi AKP ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arka bahçesi yapmakla görevlendirildiler.

Oysa üniversiteler bilimin ışığında eğitim ve öğretim vermeleri gereken bilim yuvaları olmaları gerekmiyor mu?

Toplumu bizden olanlar ve bizden olmayanlar diyerek karpuz gibi ikiye böldüğünüz yetmiyor gibi üniversitelerde de mi KAOS yaratacaksınız.

Yazık ediyorsunuz bu ülkeye.

Yok ettiğiniz, katlettiğiniz ülke eğitiminden, bari üniversitelere dokunmasaydınız.

Diğer değerlendirmem, bu AKP eski milletvekillerinin rektör olarak atanması; Bunların hepsi emekli milletvekili maaşı alan insanlar. En az 15-16 bin lira maaş alıyorlar.

Bir de rektörlük maaşı alarak çift maaş almış olacaklar. Ülke ekonomisinin içler acısı durumu umurunuzda bile değil!..

Yağma Hasan’ın böreği ye Memmet ye politikası uygulayarak; bu ülkenin zayıflayapı yok olmasımıdır hesabınız. Sizler sadece bu ülkeyi emperyal ülkeler karşısında zayıf duruma düşürmek için mi böyle talan politikası izliyorsunuz.

Üniversitelere atadığınız bu eski milletvekillerinizle AK Parti’nin kararttığı ülkede ÜNİVERSİTELERİ DE Mİ karartacaksınız?

-AKP Kütühya eski milletvekili Vural Kavuncu; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

-AKP Ankara eski milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

-AKP Ankara eski milletvekili Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

-AKP Edirne eski milletvekili Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

-AKP Ankara eski milletvekili Nükhet Hotar, 9 Eylül Üniversitesie Rektörlüğü’ne,

-AKP Konya eski milletvekili Cem Zorlu, Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

-AKP Adana eski milletvekili Necedt Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

Bu ülkede açlık kol gezerken, işsizlik %15’lere ulaşırken, “Devletin malı deniz, yemeyen domuz” politikasını izlemeniz dine-imana ve de vicdanlarınıza sığıyor mu?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor