UYARIYORUZ AMA UYANAN YOK GİBİ

Gazetecilik, toplumsal olaylarda sürekli duyarlı bir çizgi izlemiştir. BÖLGE bundan önce olduğu gibi, bugün de, bugünden sonra da aynı duyarlılığı gösterecektir.

Eğer bugün Altın Koza Film Festivali yapılıyorsa, bundan BÖLGE’nin katkısı büyüktür. Eğer BÖLGE iki Bakanı Adana’ya davet edip Ekonomi Kurultayı düzenlediğinde Adanalı işadamları da tehlikenin farkında olabilseydi, belki bugün Çukobirlik’in yerinde yeller esmeyecek, çok sayıda fabrika kapatılmayacak, hükümetler en anlaşılır şekilde uyarılarak önlem alınması sağlanacaktı..

BÖLGE son aylarda kaçak alkol konusunda da çok sayıda uyarılar yaptı, insan hayatıyla oynandığını, mutlaka kontroller yapılması gerektiğini, aksi halde ölümlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Üzülerek söylüyoruz, bizim gösterdiğimiz hassasiyete ne yetkililer, ne de vatandaşlar aynı oranda göstermedi demiyoruz, orantısız olarak ilgilenmedi!

Alkole yapılan ardarda zamlar, ekonominin giderek kötüye gitmesi ve cepte para olmaması nedeniyle bazı insanlar kaçak alkol kullanımına başlamıştı.. Bu göz göre göre ölüme giden yolun açılmasına neden olmuştu..

Biz fark ettik, siz fark etmediniz mi?

Bakın resmi rakamlara. Kaçak rakıdan ölenlerin sayısı hızla artıyor.. Bir genç, hem de eğitimli.. Kaçak rakı kullanıyor… Aniden rahatsızlanıyor, Balcalı Hastanesi’ne kaldırılıyor koma halinde.. Beyin ölümünün gerçekleştiği söyleniyor..

Bu kaçıncı olay farkında mısınız?

Beyler, kaçak rakılar ekmek-peynir gibi hemen hemen bütün bakkallarda tezgah altında satılıyor. Hem de sahte bandrollerle.. Arayın bulacaksınız.. Dün yapılmış bir operasyon.. Külliyetli miktarda kaçak rakı ele geçirilmiş..

Bir de bakkallarda aynı denetimi yapın.. Bandroller, aldığımız bilgiye göre sahte değil, ama rakı sahte.. Nasıl oluyor? Demek ki, bu bandroller birileri tarafından bakkal ve bayilere veriliyor! Olayın bir de bu tarafını araştırın..

Biz uyarıyoruz ama, uyanan yok gibi .. Uyanan olsaydı bu kadar ölüm, bu kadar kör olan ve sakat kalan olur muydu?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KİM BU VATAN VE MİLLET HAİNİ ADAM

Kendini müsteşar tanıtan bir vatan haini sosyal medyada “29 Ekim sizin ise 15 Temmuz’da bizim” içerikli bir paylaşımda bulunmuş… Fırtınalar koptu.. Anlaşıldı ki, sahte isimmiş.. Ama vatan ve millet haini olduğu bir gerçek..

Be haysiyetsiz adam, bu milletin sinir uçlarına dokundukça, çıkacak bir kargaşada çıkacak insanlar yaralanır ve ölürse bayram mı edeceksin?

Söylenecek çok söz var ama bu sütunda yazılmaz.. Ama şunu söyleme hakkımız var;

Sayın İçişleri ve Adalet Bakanı, bu hainin bulunması için ne yaptınız..

Kim ki bu vatan haini böyle yazılarla bir milletin arasına kin ve nefret tohumları atabiliyor ama yakalanamıyor?

Kamuoyu sizden açıklama bekliyor.. Soruşturma açıldı mı, olay yakından takip ediliyor mu?

Eğer olaya bir meczubun işi deyip geçerseniz, bilesiniz ki işi hafife almakla suçlanacaksınız..

Biz bu vatan ve millet haininin kim olduğunu en kısa zamanda öğrenmek ve adalete teslim edildiğini duymak istiyoruz.

İŞTE O TWİT

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor