Vali Demirtaş, çocuklarla film izledi

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Çocuklar Sinema İle Buluşuyor” Projesi kapsamında sinema etkinliğine katılarak çocuklarla film izledi.

Vali Demirtaş, mevsimlik tarım işçilerinin sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “’Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi” (METİP) kapsamında çocuklar için düzenlenen “Çocuklar Sinema ile Buluşuyor” isimli sinema etkinliğine katıldı.

Vali Demirtaş, ‘Luis ve Uzayla Dostları’ adlı çizgi filmin izlendiği etkinlikte çocukların neşe ve sevinçlerini paylaştı. Vali Mahmut Demirtaş, “Adana Valiliği olarak sosyal ve kültürel destekli programlarını titizlikle uyguluyoruz. Düzenlenen bu etkinliğin, çocukların ruhsal, sosyal ve duygusal yönden gelişimlerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, “Valiliğimiz METİP bürosu tarafından hazırlanan, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru’nun organizasyonu ve ilimizin önemli işadamlarının destekleri ile yürütülen ‘Çocuklar Sinema ile Buluşuyor’ projesi kapsamında Karataş, Yumurtalık, Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir’deki mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla birlikte film izlemekten gerçekten çok mutluyum” diye konuştu.

Vali Demirtaş, “Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızın ilimizi tanıyıp, sosyalleşmesini hedefleyen bu projede, okullarından servisler ile alınıp şehir merkezine getirilen çocuklarımız önce sinema izliyor, ardından öğle yemeği yiyip, Adana Müzesi ve Atatürk Evi’ni ziyardet ediyorlar. Bugüne kadar 900 çocuğumuz bu projeden faydalanmış olup, toplamda bin 350 çocuğa ulaşılması hedeflenmektedir. Etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen işadamlarımız Sistem Tıp Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Kemal Atilla ve Bossa Genel Müdürü Lütfi Soyupak’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor