Vali Demirtaş: Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hzimetler Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli EğitimBakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın ortak imzasıyla yürürlüğe giren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” toplantısı 81 ilde olduğu gibi Adana’da da gerçekleştirildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmaya da hız kazandıracağını söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Oda Başkanları, Muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri katıldı.

“TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYORUZ”

Kent protokülünün katıldığı toplyantının açılışında konuşan Vali Demirtaş, dünyada her gün 137 kadının öldürüldüğünü, 2017 yılında ise kasten öldürülen kadın sayısının 87 bin olduğunu söyledi. Demirtaş, “Bizler de ilimizdeki çalışmaları 2017-2020 yıllarını kapsayan kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planı doğrultusunda büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Valiliğimiz himayesinde 2017 yılında başlattığımız Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında da, kadın sağlığı, evlilik öncesi eğitim, aile içi eğitim, manevi değerler eğitimi, kadına karşı şiddeti önleme, kadının güçlendirilmesi ve saygınlığının daha da arttırılması amacıyla pek çok projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

“SEFERBERLİK BAŞLATILDI”

Mevzuatta yapılan tüm değişikliklere ve yürütülen proje ve çalışmalara rağmen, kadına karşı şiddetin artması nedeniyle, yeni tedbirlerin alınıp uygulanmasının gündeme geldiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “75 maddeden oluşan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ hazırlanmıştır. Yine bu plan doğrultusunda bizzat bakanlarımızın imzaladığı, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Prtokol’le de şiddetin önlenmesi noktasında, 2019 ve 2020 yılları için ciddi bir seferberlik başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYE DEĞER KATACAK”

Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, daha sonra şu ifadeleri kullandı.

“Unutmayalım ki bizler, ‘tek bir insanın öldürülmesini, tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan’ bir dinin mensuplarıyız. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyuran bir Peygamber’in ümmetiyiz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi hiç kuşkusuz toplumsal kalkınmamıza da hız kazandıracaktır. Zira bizim nazarımızda daha güçlü ve daha müreffeh Türkiye vizyonunun lokomotifi kadınlarımızdır. Ve biliyoruz ki kadınlarımıza her alanda sağlayacağımız hak, fırsat ve imkanlar ülkemize değer katacaktır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor