Vali Demirtaş’tan çevre bilinci uyarısı

(HABER MERKEZİ)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip –Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında il genelinde yapılan çalışmalara katılan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, çevre bilinci uyarısında bulundu.

Projenin uygulamaya koyulduğu ilk andan itibaren yapılan faaliyetlerin detaylarıyla ele alındığı toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, çevre blilncinin her şeyden önce bir kültür göstergesi olduğunu, kültürümüzde tasarruf etmenin öneminden bahsetti.

Vali Demirtaş, “Günümüzde tüm dünyada bilinçli tüketim ve bilinçli ayrıştırmanın esas olduğu yaşam biçimi model alınmalıdır. İsrafın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması projemizde temel hedefimizdir. Bizler tüm kurumlarımızla işbirliği içinde atıkları kontrol altına alarak gelecek nesiller temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma gayesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve ilgili değer yetkililerin katıldığı toplantının sonunda “Sıfır Atık Projesi” yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan Adana Valiliği’nin belgesi Vali Mahumt Demirtaş’a verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor