VALİ ELBAN: 273 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ SAĞLADIK

HABER: KERİME LARA ALTUN

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı Adana’da gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, ÇKA’nın kurulduğu günden bugüne kadar uygulamış olduğu mali ve teknik destek programları ile yaklaşık 1.100 projeye 273 milyon TL hibe desteği sağladığını kaydederek “Bu yıl bütçemizi hazırlarken sadece mali destek olarak 63 milyon TL desteği Adana ve Mersin illerimizdeki projelere vermeyi kararlaştırdık. Eş finansman ile birlikte yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapılması sağlanacaktır. Bu programların yanı sıra Fizibilite Destek Programı, Teknik Destek Programı, Finansman Desteği, Güdümlü Proje Desteği ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Desteği de yıl içinde farklı tarihlerde ilan edilecektir. Beklentimiz, programlarımıza yeterli sayıda müracaatın olması ve yıl içerisinde bu ödenekleri kullanmaktır. 30 milyon TL bütçeli mali destek programlarını ise burada huzurunuzda ilan etmekte olduğumuzu ve Ajans internet sitesinden yıl içindeki ilanları takip etmenizi bildirmek isterim.” dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansında Vali Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile ilgili yetkililer katılım sağladı.

Önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda 2020 Yılı Ajans ve Birim Faaliyet Raporu ile 2021 Yılı Teknik Destek ve Fizibilite Destek Programları görüşüldü.

2021 Yılı Mali Destek Programları ile Adana ve Mersin Üretim Altyapısı, Mevcut Durum ve İhtiyaç Analiz Raporuna ilişkin bilgilendirmelerin yapılmasının ardından gelecek ay için yapılması planlanan çalışmaların görüşülmesiyle süren toplantı, değerlendirmelerde bulunulmasıyla sonlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor