Vali Elban: 344 projeden 26 proje tamamlandı

(HABER MERKEZİ)-2021 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Elban, 2021 yılında Adana4da kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca 344 projenin uygulandığını, bunlardan 26 projenin tamamlandığını söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Zafer Öz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

Kurumların yatırım ve koordinasyon raporlarının değerlendirilmesinin yanı sıra koordinasyon gerektiren hususların da tüm ayrıntılarıyla ele alındığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban, 2021 yılında Adana’da kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca 344 projenin uygulandığını kaydederek “26 projemiz tamamlandı. 216 projemiz ise devam ediyor.” dedi. 59 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtip 43 projenin ise etüt çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Elban, projelerin toplam tutarının 12 milyar 825 milyon lira olduğunu ve bu projelerden çalışması başlayanlar için toplam 1 milyar 932 milyon lira harcandığını sözlerine ekledi. Konuşmasını kurumların 2021 yılı yatırımlarının ve projelerinin netleştiğini ve ödenek durumlarının büyük ölçüde belirginleştiğini ifade ederek sürdüren Vali Elban, “Toplantımızda, kurumlarımızın bu yıl içinde başlayacakları projelerin yanı sıra daha önceden başlanmış ve hala devam etmekte olan projelerin de güncel durumunu değerlendirip önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmaları değerlendireceğiz.” dedi.

Toplantı, Vali Elban’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerde gelinen aşamaların analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ve değerlendirmelerde bulunulmasıyla sürdü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor