VELİ ANDAÇ DURAK’IN OĞLU AMCASININ YOLUNDA GİDİYOR

Veli Andaç Durak, uzun yıllar Gençlik ve spor Bakanlığı’na bağlı Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü yaptı. Gençleri kahvehane köşelerinden çekti, futbol sahalarına, yüzme havuzlarına, voleybol-basketbol salonlarına yönlendirdi. Adanaspor ve Adana Demirspor’a büyük destekler verdi. Bırakın iç sahayı deplasmanlarda bile yalnız bırakmadı. Ekonomik zorluklarda iş adamlarından yardım isteyen komitelerin başında yer aldı.

Ve Veli Andaç Durak, siyasete girdiğinde halkın terciheiyle birinci sıradan Miletvekili seçildi, parlamentoya gitti, Adana halkını temsilen.

Yıllardır tanıdığımız  ve tanımaktan onur duyduğum Veli Andaç Durak ve merhum Muhammed Kaymak’la ortak dostluğumuz ayrı bir güzellikti.

Ve o Veli Andaç Durak’ın oğlu Mehmet Sertaç Durak, hem amcası Aytaç Durak, hem de babasının yolunda Adana ve Adana halkına hizimet için siyasete soyundu…

İşte O Mehmet Sertaç Durak, bugün Seyhan ilçe ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesdi oldu.. Yetmedi..Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekil oldu.

Bu ne demek?

Durak ailesi siyasetin içinde..Ve gücünü koruyarak devam ediyor..

Peki amcası 5 Dönem Adana Belediye Başkanı, babası uzun süre Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü ve Milletvekilliği yapan bu genç adam kim;

Mehmet Sertaç Durak, 23 Ağustos 1974 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu, İngiltere’de yabancı dil eğitim aldı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmanın sahibi olan Durak, evli ve 2 çocuk babası..

Başarılar genç adam.. Yolun açık ve aydınlık, rehberin baban ve amcan olsun, Allah yardımcın olsun..

Not; Veli abi, seni çok özledim..Sağlıklar diliyorum..İyi ki varsınız iyi ki sizin gibi dostlarım olmuş.…

İKİ OLAY BİR ANI

Önce birincisinden başlayalım..

Tarih 19 Nisan 2010.. Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya şehit edilmiş.  cenaze töreninde eski Enerji Bakanı Taner Yıldız da katılmış.Cenazeye gelenler büyük üzüntü içinde. Hıçkırarak ağlayanlar, kınayanlar, protesto edener..Katılanların tamamı duygusal anlar yaşıyor.Onlardan biri de 

Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Şimşek. O duygu selinde cenaze törenine katıla Bakan Taner”in burnuna bir yumruk atmış.. Ortalık karışmış, öğretmen yakalanmış,çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Şahin daha sonra yargılandığı mahkemece 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmış. 3,5 ay hapis yatan Şahin memuriyetten men edilmış ve bir daha hiçbir yerde iş bulamamış  hayatı kararmış.

Ana Muhalefet partisi  CHP”nin Genel Başkanı  Kılçtaroğlu”nu yumruklayan kahramana gibi karşılanmıştı da !.Hala tebrikleri kabul ediyor da..

Bir hatırlatalım dedik.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor