Veliler de risk oluşturuyor

Okullar yeni eğitim öğretim dönemine büyük bir heyecanla ve pandemi nedeni ile de biraz da tedirginlikte açıldı.

Anasınıfları ve ilkokul 1.sınıflar diğer sınıflardan daha erken okula gitmeye başladılar. İlkokullar haftada 2 gün okula devam ederken anasınıfları ise haftanın 5 günü eğitimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyorlar.

3 ve yukarısı olan sınıflarda okuyan öğrenciler kendi kendilerine evlerine gidebiliyorlar ancak anasınıfları ve ilkokul 1.sınıflarda okuyan öğrencileri ise mutlaka bir yakınları gelerek okulun kapısından almak zorundalar.

Ancak gözlemlediğim kadarı ile okulların çıkış saatlerinde okulların kapasında bir yoğunluk yaşanıyor. Okulun son ders zili çaldığında çoğu okulda veliler bir anda okulun kapısına hücum ediyorlar. Bazıların da maske olsa da mesafe hiçe sayıldığı için risk oluşsa da bazılarında ise maske ile yok. Maskenizi takın diye uyarıda bulunduğunuzda ise sanki onlara hakaret etmiş gibi bir tavırla karşılaşıyorsunuz. Maske tak dediğinin için bir de dayak yemediğiniz kalıyor.

Velilerin son günlerde en çok şikayetçi oldukları konular arasında okul kapılarında yaşanan bu yoğunluk ve mesafe kuralının hiçe sayılması geliyor. Çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için herkes canla başla mücadele ediyor ancak okul kapılarında oluşan bu görüntüler bu kadar emeğin çöp olup gitmesine neden oluyor.

Çocuklar bile günümüzde mesafelerine dikkat ederken velilerin çocukları böylesine dip dibe beklemeleri çok yanlış bir davranıştır.

Bu konuda okulların yönetimlerinin de bir düzenleme yapması gerekiyor. Bilemiyoruz ki dibimizde bekleyen kişide virüs var mı yok mu?

Biz biliyoruz ki çoğu insan virüs olduğunu gizleyerek, saklayarak sokaklarda gezmeye devam ediyorlar. Zaten bu illet hastalık da böyle böyle yayılmadı mı?

Hem okul yönetimlerinin okulların kapısında yoğunluk yaşanmasını önlemek adına gerekli tedbirleri almaları, mesafe kuralı konusunda hassas davranmaları, velilerin de daha bilinçli bir şekilde, kalabalık oluşturmadan çocuklarını beklemeleri konusunda daha duyarlı olmaları gerekiyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor