VERİLEN TAPULAR VE KOPARILAN KIYAMET

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dün bir tören düzenledi, Esentepe, Kabasakal ve Şambayadı halkına tapularını verdi.

Tamı tamına 16 hak sahibi yıllar sonra tapularına kavuşmuş oldu.. Yani Soner Çetin, 25 yıllık sorunu çözdü, 16 bin insanın tapusuna kavuşmasını sağladı, teşekkür etmek gerekmez mi?

Hayır öyle değil.. Bir kampanya başlatıldı.. Önce AKP’nin İl Başkanı, Sonra aynı partinin Çukurova ilçe Başkanı yazılı bir açıklama ile o tapuların Çukurova Belediyesi tarafından değil, Tapu dairesince verildiğini açıkladılar.. Ne yazık ki, bu açıklamaya destek veren bir başka açıklama da sayın Vali’den geldi.

En sonunda Soner Çetin yeni bir açıklama yaptı, resmi belgeleri ortaya koydu, 25 yıllık sorunu kendilerinin gayretiyle nasıl çözüldüğünü kısaca anlattı ve sonuna da “Yazıktır, günahtır” sözlerini ekledi..

Gerçekten üzüldük.. Bir hizmet veriliyor takdir edilmesi gereken kişi yerden yere vurulmaya çalışılıyor, gerçekten üzüldük.. Ne oldu? Soner Çetin’in haklılığı meydana çıktı, aleyhte açıklamalar yapanlar susmak zorunda kaldı..

Yahu hizmet verenleri alkışlamak, dardir etmek yerine rakip gören bir anlayışla bu ülke nasıl kalkınacak? Alkışlamayın, takdir etmeyin ama hiç olmazsa susun be bilader.. Hizmet verenleri siyasi amaçla karalama kampanyası var oldukça bizim kalkınmamız mümkün mü?

Şimdi o AKP Adana il Başkanı ve Çukurova ilçe Başkanı’na soruyoruz;

Adana’da son 10 yılda kapatılan fabrika sayısı 55.. Bossa, Güney Sanayi, Çukobirlik, Milli Mensucat, Paksoy, Paktaş,Tekel, say say bitmez.. İşsizlik almış başını gidiyor, insanlar burnundan solumaya, çocuklar aç uyumaya başlamış..

Hükümet sizde, neden bu halkın sorununu hükümete iletmiyorsunuz da, tapuyu kimin vereceği tartışmasının içine giriyorsunuz..

Soner Çetin’in dediği gibi, yazıktır, günahtır..

Bakın, CHP Adana Milletvekili sayın Müzeyyen Şevkin, Adana ile ilgili açıklamasında ne diyor;

“Son verilere göre, Adana’da sadece 10 yılda bin 71 ticari işletmenin kapısına kilit vurulmuş, son beş yılda kapanan işletmelerin sayısı ise 6 bini geçmiştir. Uzun yıllar özellikle Doğu’dan büyük göç alan Adana, 2011’den bu yana göç vermeye başlamıştır. Adanalı sanayici ve iş insanları kentteki krizin yanlış teşvik politikalarıyla adeta tavan yaptığı konusunda hemfikirdir. Adana’nın çevre illere uygulanan teşviklerin dışında tutulması sanayicileri teşvik alabilecekleri illere kaydırmıştır. Uygulanan yanlış teşvik politikaları Adana’nın gelişimini engellemektedir.”

Sizin amacınız üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi?.. Anlaşılır gibi değil, bir bardakta fırtına koparmak isteyenlere söyleyecek bir çift sözümüz olacak;

SİZ ADANA HALKI İÇİN ÇALIŞIN.. ADANALI SİZDEN DE HİZMET BEKLİYOR.. Eleştirmek marifet değil, marifet bu halka hizmet vermektir..

Bakın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, AKP Adana il Başkanı’nın suçlamalarına kısa bir yanıt vermiş ama ders niteliğinde.. Sonra da resmi belgeyi eklemiş..

“AKP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı yalan söyleyip halkı kandırdığımızı ifade eden bir açıklama yapmış. İl Başkanlığı ciddiyet isteyen bir iştir. Ekteki belgeyi kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Emeğe saygınız olsun. Ayıptır, yazıktır, günahtır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor