VERİLMEYEN BASIN KARTLARI

Çağdaş Gazeteciler Başkanı Can Güleryüzlü, basın kartlarıyla ilgili yılan ve yalan hikayesine dönen bir süreç yaşandığını belirterek şunları söylüyor;

“Bu işin bu kadar uzamasının tek nedeni, basın özgürlüğünü adeta hasım gören Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dur. Basın kartlarını gazetecileri tehdit aracı haline dönüştürmek için yönetmeliği, ‘yenileme’ adı altında hukuka aykırı şekilde keyfi hükümlerle dolduran, Danıştay’da açtığımız davada haksız olduğu ortaya çıkan Fahrettin Altun, geçen Mayıs ayında hukuku adeta arkadan dolanarak diğer bir ifadeyle hile yaparak yönetmelikte yürütmesi durdurulan maddeleri tekrardan değiştirme yoluna gitmişti”

Gerçekten bizim basın kartlarımız neden verilmiyor?

Başvuru yaptık, yıllar geçti..

Bizim gibi çok sayıda meslektaşımız başvuruda bulundu kartlarının yenilenmesi talebinde bulundu.

Kartlar yenilenmedi.. Aylar, yıllar geçti ne bir ses ne bir nefes duyuldu..

Bakınız 50 yıllık gazetecilik hayatımızda böyle bir durumla hiç karşılaşmadık.. Müracaat yapılır, kurul değerlendirir, sonucu muhatabına bildirilir.

 Bizim basın kartlarımız neden değiştirilmiyor? Hiç olmazsa gerekçesini bildirin de sizin bizi nasıl değerlendirdiğinizi öğrenmiş olalım..

Laf aramızda basın kartının bize bir faydası da yok..Biz meslekte geride bıraktığımız yıllardan dolayı hemen hemen herkes tarafından tanıyoruz.. Ama genç meslektaşlarımız var, onlar görevlerini pek yapamıyorlar..

Şunu söylemeye çalışıyoruz, SAKINCALI PİYADE değilsek, şu basın kartlarını değiştirin.. Hatta mümkünse rengini de eski haline getirin..

YANİ SARI BASIN KARTIMIZI İADE EDİN..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor