YAPMAYIN LÜTFEN YAPMAYIN!

1988 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ceyhan’da tamamladı,  İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı bölümünde lisans eğitimi aldı.

Hayatına Çukurova Üniversitesi Yönetim, Pazarlama ve Muhasebe bölümlerinde devam etti.

Bununla yetinmedi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü tamamladı. Öğrenimine  Çağ Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü’nde devam etti.

Vatani görevini Kocaeli’nde yaptı ve Üstün Hizmet Belgesi ile ödüllendirildi.

Genç yaşta iş hayatına atıldı ve Öztaş Müteahhitlik adı altında kurduğu şirketiyle Ceyhan’da 1500 kişiye iş olanağı sağlayarak istihdama katkıda bulundu.

Çukurova bölgesinde 556 dairelik bölgenin en büyük inşaat projesini başarılı bir şekilde tamamlayarak bölgeye yeni bir çehre kazandırdı.

Ceyhanlı hemşehrilerine iş olanağı sağlamanın gururunu yaşayıp, Türkiye’de kazanıp Ceyhan’a harcamayı hep ilke edindi.

Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu; Ceyhan Ticaret Borsası’nda Meclisi, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi (CEYGEM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Genç İş Adamları Derneği İkinci Başkanlık görevi, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Genç yaşta siyasete atıldı Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde görev aldıktan sonra  Ceyhan İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Dört yıl aralıksız sürdürdüğü CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevinden Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı olmak için ayrıldı.

Genel merkez kararı ile yapılan temayül yoklaması, Ceyhanlı parti üyelerinin ve kamuoyu yoklamaları sonucu   Ceyhan Belediye Başkanlığına aday gösterildi.  31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde  Ceyhan halkının  desteği ile Belediye Başkanlığına seçildi.

işçilerle bağdaş kurup kahvaltı yaptı, memurlarla sohbet etti, kısa sürede gözle görülür, elle tutulur büyük hizmetler verdi, giderek artan bir halk sevgisini kazandı..

 Ve geçen hafta sonu bir bomba patladı, “Görevden alındı” diye.. Bu kadar aktif, halkın sevdiği seçtiği başarılı bulduğu bir genç neden görevden alınmıştı? Sorunun cevabı aranıyor, bulunamıyor ama tepki giderek artıyordu. Artan tepkiler üzerine Adana Valisi sayın  Mahmut Demirtaş, yazılı bir açıklama yaparak “İçişleri Bakanlığı’ndan bize intikal etmiş yazılı veya sözlü bir talimat yok” demişti..

Halk derin bir oh çekmişti ama, gelen haberler pek iç açıcı değildi.. Öğrenciliği döneminde iki ayrı mahkeme hakkında 10 ay cezası vardı.. Ancak, bu ceza seçme ve seçilme hakkına kısıtlama getirmiyordu.. Ve o nedenle de YSK adaylığında sakınca görmemişti..

Peki sonra ne olmuştu?

İddiaya göre YSK’nın iki ayrı kararı topladığı ve 20 ay olduğu için görevden alınması yönünde karar almıştı..

Olur mu böyle şey! Olur mu olur!

Olursa ne olur ?

Demokrasi zarar görür..

Yapmayın.. Lütfen yapmayın.. Demokrasimize zarar vermeyin..

  Kadir Aydar genç, dinamik, eğitimli, yaptığı her görevi alnının akıyla tamamlamış, yaptığı hizmetlerle halkın desteğini almış bir Belediye Başkanı. Görevden alma gibi bir yanlışı  lütfen yapmayın..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor