YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN İŞÇİYE, EMEKLİYE MEMURA YÜZDE YÜZ ZAM SÖZÜ

TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerini paylaşmasının ardından bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal iktidara geldiklerinde ilk işlerinin işçiye, memura, emekliye en az yüzde 100 maaş zam olacağını söyledi.

 

(HABER MERKEZİ)-Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal TÜİK’in açıkladığı rakamlara tepki gösterdi. Rakamların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Baysal, “Bu rakamlar bile ülkemizin ekonomisinin ne kadar kötü yönetildiğinin bir göstergesidir” dedi.

Yıllık enflasyonun resmi verilere göre yüzde 78,62 olarak açıklandığını hatırlatan Başkan Baysal; Gerçek enflasyon yıllık yüzde 160 seviyesindedir. Hükümet her zaman olduğu gibi yine sabit ücretlileri enflasyona ezdiriyor.  Geçtiğimiz gün açıklanan asgari ücret artışı da kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zam da bize hükümetin sabit gelirlilerin refahını hiç düşünmediğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin açlık sınırı olan 6500 TL’nin de altında kaldığını vurgulayan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; açıklamalarını; “İktidarın artık millete vereceği bir şey kalmamıştır. Yeniden Refah iktidarı “önce millet” ve “paylaşımda adalet” anlayışıyla hareket ederek dar gelirlinin yüzünü güldürecektir.

Ülkemizde hakça paylaşım ve adaleti sağlayacağız. Bahanelerin, mazeretlerin ardına sığınmayacağız. Hep üreteceğiz. Projelerimiz hazır. Her bakanlıkta ilk 100 günde ne yapacağımıza dair çalışmalarımız hazır. Faize para aktarmaktan vazgeçeceğiz. Kamudaki israfı önleyeceğiz. ‘Önce millet’ diyerek sabit gelirli vatandaşlarımıza adil şekilde kaynak aktaracağız. Söz veriyoruz; İşçiye, memura, emekliye iktidara gelir gelmez en az yüzde 100 maaş zammıyla işe başlayacağız. Bunu daha önce yapmıştık. Yine biz yapacağız” sözleriyle tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor