Yıldırım: 82 milyonun partisiyiz

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, herhangi bir ideolojinin ve herhangi bir kesimin devamı niteliğinde adlandırılabilecek bir parti olmadıklarını vurgulayarak, 82 milyonu temsil eden bir yapıya sahip olduklarını ve bunun en iyi örneğini 152 kişilik ‘Kurucular Kurulu Heyeti’nin yansıttığını söyledi.

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, geçen hafta sonu Adana’da gerçekleşen programı, gayet başarılı ve beklenen ilginin üzerinde geçti. Bu başarının mimarlarından biri de hiç kuşkusuz İl Başkanı Ebubekir Yıldırım’dı. Partinin Kurucular Kurulu ve Etik Kurulu Üyesi olan Yıldırım, 50 gün önce atanmasına rağmen, bu kadar kısa sürede, böyle bir coşkuyu yaşatacak zemin hazırlamayı başarması dikkatlerden kaçmadı. Kendisini ziyaret ederek, keyfili bir röportaj gerçekleştirdik. Genç başkanının sorularımıza verdiği cevapları ilgiyle okuyacaksınız. 

Kısa bir süre önce Adana’ya gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, iki günlük programında yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bu doğrultuda, halkın teveccühünü nasıl gözlemlediniz ve geri dönüşler ne yönde oldu?

Sayın Davutoğlu için Adana önemli bir şehir. Farklı şehirlere genellikle günübirlik gerçekleştirdiği ziyaretlerin aksine, Adana’ya iki gün ayırdı ve bu süreye üç günlük program sığdırdı. Cumartesi 08.30’da başlayan programımız, 00.30 ancak tamamlandı. Ertesi gün ise basın buluşması gerçekleştirip devamında ise özel görüşmeler sağladı. Kozan kongremizin gerçekleştiği sinema salonu 680 kişilikti ve halk buraya sığmayıp dışarıya taştı. Sadece kongremizde değil, gittiğimiz her yerde halkın teveccühüne müthiş bir şekilde mazhar olduk. İmamoğlu ilçesinde bir teşkilat yapımız bulunmamasına rağmen, binlerce kişilik bir kalabalığı Davutoğlu’nu beklerken bulduk ve orada doğal bir miting gerçekleşti. İnsanların heyecanı ve beklentileri bizler için çok kıymetli ve biz bunu derinden hissettik. 2 yılı başbakanlık olmak üzere, 15 yıl boyunca devlete farklı kademelerde hizmet vermiş olan Sayın Davutoğlu, Adana programında binlerce kişiyle temas etmesine rağmen, şahsıyla alakalı tek bir olumsuz tepki almadı. İnsanlar dürüstlüğüne vurgu yaptılar ve haksızlığa uğradığını dile getirdiler. Onun başbakanlığı döneminde ekonominin çok daha iyi olduğu dile getirildi; esnaf, çiftçi ve vatandaşlar yaşadıkları zorlukları anlatarak, sorunları aşmak için kendisine destekleyeceklerini ifade etti. Özellikle şu dikkatimi çekti. İnsanlar genelde, ‘Ahmet ağabey’ diye hitap etmeyi seçtiler. Bu çok güzel bir şey. Samimiyeti anlatır ve her siyasetçiye gerçekten nasip olmaz.  Kısaca söylemem gerekirse, Adanalılar Ahmet Davutoğlu’nu seviyor,  onun taşıdığı fikriyata ve ortaya koyacağı siyasete inanıyor ve geçmişte yaptıklarını gayet iyi biliyorlar.

Adana’dan ayrılmadan önce, kendisiyle yaptığınız özel görüşmede beklediği verimi aldığını ifade etti mi? 

Açıkça söylemedi; ancak memnun kaldığını hissettim. Çünkü, Adana İl Başkanlığı olarak organizasyonu mahcup kalmayacak şekilde sağladık. Bazı küçük eksikliklerimiz oldu; fakat genel anlamda, ortaya koyduğumuz algı anlamında, gerek sonuçlar ve gerekse kazanımlar açısından değerlendirecek olursak, gayet başarılıydık. Sayın Davutoğlu da bunu vurguladı zaten.

Yeni bir partinin, yeni ve genç bir il başkanısınız. Teşkilatlanma çalışmalarınız ne durumda ilerliyor ve insanların şahsınıza bakış açısı nasıl?  

Biliyorsunuz ben bu göreve yaklaşık 50 gün önce atandım ve il yönetimimizi de bir hafta önce ilan ettik. Diğer ilçelerde hızlı adımlar atabilmemiz için, karar alma yetimizin oluşması lazımdı. Kaliteli bir ekiple de bunu oluşturduk. Şu an 7 ilçede örgütlüyüz, 8 ilçe de çalışmalarımız devam ediyor.  İnsanlar siyasete genç bir bakış arıyor. Karşılarında genç, enerjik ve bir o kadar etkili bir ekip buldukları zaman, gerçekten mutlu oluyorlar. Bunun karşılığı da, partimize yönelim olarak geliyor.

Olası bir erken seçime hazırlıksız yakalanmak gibi bir endişeniz var mı?

Kesinlikle yok. Şu an teşkilatlandığımız 7 ilçe ile Adana’da etkin bir pozisyondayız. Zaten bugün bir erken seçim kararı alınsa, en erken 6 ay sonra gerçekleşir. Biz de bu sürede, bütün ilçelerde ki teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlamış oluruz.  

Kimlerden oy almayı hedefliyorsunuz?

Bu ülkede yaşayan 82 milyon kişi, Gelecek Partisi’nin müstakbel gönüldaşlarıdır. Herhangi bir ideolojinin, herhangi bir kesimin devamı niteliğinde adlandırılabilecek bir parti değiliz. En güzel göstergesi de partinin kurucular kurulu heyeti. 152 kurucu üyemiz var. Heyette Türkiye’nin neredeyse her bir ilinden, bütün renklerinden isimler yer alıyor. Süryani kurucumuz var. Türkiye’de ilk kez bir Azeri Türkü vatandaşımız bir partinin kurucusu oldu. Ermeni vatandaşımız; Etyen Mahçupyan bey, hem kurucumuz hem de Genel Başkan Yardımcımızdır. Alevi Dernekler Federasyonu’ndan Doğan Demir de, Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında. Marksist ve ülkücü düşünceye sahip isimler var. 82 milyonu temsil ediyoruz. Kurucular kadromuzu oluştururken o renkliliği sadece bir çeşni olsun diye oluşturmadık. Gerçekten temsil edilsin istedik. Bu noktaya ders alarak geldik.

Vatandaşlar arasında, ‘’Gelecek Partisi, AK Parti’den ayrılma. Gelirlerse aynı sistemi devam ettirirler’’ şeklinde bir düşünce de hakim. Bunun hakkında neler söylemek istersiniz? 

İstisnalar hariç, Türkiye’de ki bütün partiler, başka bir siyasi partiden ayrılarak doğmuştur. AK Parti’den doğan bir parti olarak, AK Parti’den ayrılan isimlerin en az yer aldığı bir partiyiz. Bir önce ki sorunuzda verdiğim cevaptan üzere,  bu renkli kadroyu Türkiye’de belli bir kesimin partisi olarak adlandırmak doğru değil. Türkiye’de ki ötekileştirmeye, kamplaştırmaya, yok saymaya karşı; birleştirici, bütünleştirici, kapsayıcı bir siyaset güdüyoruz. Barışın ancak bu şekilde geleceğini çok iyi biliyoruz. Türkiye; adaletin, refahın, özgürlüğün,  güvenliğin, hak ve hürriyetlerin ortak kabul edildiği bir ülke olursa huzuru bulur. Kendi içimizde bunu başarmalıyız. AK Parti’yi en çok eleştiren bir partinin mensubu olarak, sorunuzda yer alan söylemleri doğru bulmuyorum.

Genç bir başkansınız ve siyasette ki tecrübenizle başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?

Bir düşünürün, ‘Sefer bizden, zafer Allah’tan’ diye çok beğendiğin bir sözü var. Adana gerçekten çok büyük bir şehir. Söylediklerinizi yapabilir miyim? Yapmak için gayret göstereceğim. ‘Yaparım’ deyip de boş bir özgüven göstermek de istemem. Şunu söyleyebilirim. İnancım, gayretim ve özgüvenim çok yüksek. Güçlü ekibimizle beraber, başarılı olacağımıza inanıyorum. Klasik siyaset yapmayacağız. Bunu reddediyoruz. Adana yeni nesil bir siyaset tarzını görecek.

Size göre, Adana’nın acil çözüm bekleyen sorunları nelerdir?

Normal şartlarda bir çekim ve cazibe merkezi olmasını gereken Adana’da, artık Adanalılar bile kalmak istemiyor. Özellikle pamuk ve narenciye üretimi teşvik edilmezse, korkarım ki mevcut tarım alanları da imara açılmak için sırada bekleyecek. Bunun yanı sıra, sadece son on yılda Adana’da 55 fabrikanın kapandı. Yoğun göç dalgası, Adana’yı işsizlik oranında Türkiye’nin en üst noktalarına taşıdı. Tam 35 bin 321 kişi işsizlik ödeneğine başvurmuş. İşin başka bir acı tarafı da, eğitimli ve genç işsizlerin sayısının giderek artması. İşsizlik ve borç nedeniyle artan intihar vakalarını görüyoruz.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor