Yüksekdağ’ın kitabı okuyucuya imzalandı

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kaleme aldığı “Yıkılacak Duvarlar” kitabı Adana’da okuyucularla buluştu. HDP Adana İl Örgütü tarafından yapılan imza etkinliğinde, Yüksekdağ’ın kitabı, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç tarafından imzaladı.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde yazdığı “Yıkılacak Duvarlar” adlı şiir kitabı için Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, HDP Adana İl Başkanlığı tarafından imza günü düzenlendi. 4 Kasım 2016’dan bu yana cezaevinde olan Figen Yüksekdağ’ın kitabını, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç imzaladı. Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan etkinliğe partililer, kitapseverler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘’KİTAPLARI ÖZGÜRLÜK UMUDUYLA İMZALIYORUZ’’

Tülay Hatimoğulları Oruç, imza günü sonrası gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ‘’Onlar cezaevine girdiklerinden beri hiçbir zaman bizlerden kopmadılar. Yürekleri, kalemleri, selamları her daim bizlerle birlikte oldu. Zaman zaman bizlere hikayeler yazdılar, romanlar yazdılar şimdi de şiirle aramızdalar. Figen Yüksekdağ aslında bu şiir kitabında Türkiye’yi anlatmış, yaşadığımız acıları kaleme almış. Hem Taybet ananın hikayesi, hem 33 düş yolcusunun hikayesi, hem de Türkiye’deki gençlerin, kadınların yaşadıkları bize Türkiye’nin gerçekliğini anlatıyor. Figen Başkan dışarıdayken yaşanmaya başladı bu acılar ve o içerideyken de bu acılar hiç eksilmedi, hiç bitmedi. Biz Figen Yüksekdağ’ı da, Selahattin Demirtaş’ı da, Gülten Kışanak’ı da, İdris Baluken’i de bizlere yazdıklarıyla bu mücadelenin içinde hep gördük hep yanımızda hissettik. Biz biliyoruz ki onlar cezaevinde olsalar da, bu mücadeleye katkıları çok büyük ve çok değerlidir. Yıkılacak Duvarlar başlığı bile bize yapmamız gerekenleri anlatıyor. Bizler şu umutla kitapları imzalıyoruz; düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde tutuklu bulunan herkesin dışarıda kendini özgürce ifade edebileceği, kitabını kendisinin imzalayacağı günlere kavuşmak.  Ben bir kez daha Figen Başkana yüreğine, kalemine, emeğine sağlık diyorum. İyi ki varsın iyi ki bizimlesin diyorum. Şiirlerinden de ona buradan teşekkürlerimizi yolluyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor