Yüreğir Belediyespor’a yakışmadı

Adana Yüreğir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Belediyespor erkek hentbol takımı, geçen ay Adana’da gerçekleştirilen terfi tenzil (yükselme ligi) karşılaşmalarında güçlü rakiplerini yenerek 2. Lige yükseldi. Ancak, yöneticiler beklenmedik bir kararla hentbol şubesini kapattıklarını açıklamaları tepkilere neden oldu.

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi olan eski milli takım ve Çukobirliksporlu deneyimli antrenör Mehmet Bilbek gözetiminde 20 kadar genç, heyecanlı sporcular Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Sarıçam Belediyespor’a bir farkla yenildiler. Bunun yanı sıra grupta bulunan Malatya Belediyespor, Şanlıurfa Viranşehirspor, Osmaniye Kadirli Savrunspor’u farklı yenerek ilk iki arasına girmeyi başardı ve 2. Türkiye Hentbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Teknik heyet ve sporcular büyük sevinç yaşayarak antrenmanlarına sürdürdüler. Ancak, 18 Kasım 2020 tarihinde federasyona yatması gereken 1500 TL katılım ücreti yatırmayınca, ayrıca her sporcu için 200 TL lisans ücreti de ödenmeyince federasyon uyarı yazısı gönderdi.

Teknik heyet ve sporcuların sevinçleri kursağında kaldı. Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bilal ile Kulüp 2. Başkanı Mahmut Toprakçı, spor faaliyetlerinde antrenör ve sporculara para vermediklerini belirterek hentbol faaliyetini durdurduklarını ve maçlara çıkmama kararı aldıklarını açıkladılar.

Tüm kulüpler lige katılmak için çaba gösterirken, Yüreğir Belediyespor kazanılmış fırsatı değerlendirmemesi tepkilere neden oldu. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor