Yüreğir Belediyesporlu yöneticilerin sessizliği

Yüreğir Belediyespor Kulübü yöneticileri Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi, federasyon eğitim kurulu üyesi ve eski milli hentbolcu Mehmet Bilbek ile bir araya gelerek deplasmanlı hentbol ligine çıkacak bir takım kurulması konusunda mutabakata varırlar.

Deneyimli antrenör Mehmet Bilbek, Yüreğir Belediyesporlu yöneticilere kapsamlı bir rapor hazırlar. Bilbek, büyük çoğunluğu öğrencisi olan 20 kişilik genç bir takımla 2 ay kadar hazırlık çalışmaları ve özel maçlar yaparak takımı lige hazırlar.

Adana’da Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirilen terfi karşılaşmalarında, Yüreğir Belediyespor Hentbol Takımı, sadece Sarıçam Belediyespor’a bir farkla yenilir. Bunun yanı sıra grupta bulunan Malatya Belediyespor, Şanlıurfa Viranşehirspor, Osmaniye Kadirli Savrunspor’u farklı yenerek ilk iki arasına girmeyi başarır ve 2. Türkiye Hentbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanır.

Buraya kadar her şey iyi. Aynı zamanda Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı olan Kulüp Başkanı Murat Bilal ile kulüp 2. başkanı Mahmut Toprakçı, diğer branşlarda da antrenör ve sporculara para vermediklerini gerekçe göstererek lige katılmayacakları haberini verirler.

Bu haber karşısında büyük şaşkınlık yaşayan antrenör ve sporcular adeta kördüğüm olurlar. Bu arada taahhüt etmelerine rağmen son gün 18 Kasım olan ve federasyona yatırılması gereken 1500 TL katılım ücreti ödenmez.

Eğitimci olduğunu öğrendiğim Murat Bilal’e telefonla ulaştım. Nezaketli biri izlenimi verdi. Koranavirüs testinin pozitif çıktığını bu nedenle yeterli zamanı ayıramadığını, daha sonra açıklama yapacağını söyledi. Ancak, aradan bir hafta geçmesine rağmen bana dönmedi. İkinci kez arayarak  “Sayın Başkan bu olayın dünyanın her tarafında haber değeri var. Bunu yazmasam kendime saygım kalmaz” dedim.

Aynı şekilde meslektaşım olarak gördüğüm Yüreğir Belediyesi Basın Danışmanı Şehmus Baysal’ı da arayarak konuyu anlattım. Önceleri, “Deplasmanlı lige çıkmak için büyük fedakârlık yapıldı. Nasıl öyle bir karar alırlar. Öğrenip sana bilgi vereceğim” demesine rağmen daha sonra telefonlarıma çıkmadı. Murat Bilal ile dostum bildiğim Şehmus Baysal’ın açıklama yapmaktan kaçındıklarını anladım ve üzüldüm.

Burada asla amacımız Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir’i yıpratmak değil. Başarılı, heyecanlı, genç, donanımlı başkanın belki de bu gelişmelerden haberi bile yoktur. Kocaispir’in okul ve gençlik dönemlerinde başta futbol olmak üzere farklı sporlarla yakından ilgilendiğini, sporu sevdiğini, ayrıca başkan olduktan sonra futbola öncelikli olarak deplasmanlı bayan voleybol takımı, badminton, güreş, yüzme, muay thai, tekvando gibi sporların gelişmesi için çaba gösterdiğini biliyoruz.

Sayın Başkan; elinizde hazır 2. Lige yükselen bir takımınız var. 20 kadar genç pırıl pırıl hentbolcu zor durumdalar. Zaman daralıyor. Federasyon grupları belirlemesi halinde tamamen kazanılmış hakkınızı kaybedersiniz.  Aynı gruptan çıkan Sarıçam Belediyespor 2.ligde mücadele edecek. Liyakat kendini sporda da gösteriyor. Forma giymemiş, ter akıtmamış, ihmalkâr, acemi yöneticiler yüzünden Yüreğir Belediyespor yara aldı. Elinizi çabuk tutarsanız kentimizin deplasmanlı ligde bir ekibi daha olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor