YÜREĞİR GÜNCELLENİYOR

ADANA (BÖLGE)-Yüreğir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri mahalleleri gezerek sokak numaralarını ve kapı  numaralarını güncelliyor. Silinen ve kaybolan bütün numaralar yenileniyor. Çalışmalar Sarıçam Mahallesinden başlatıldı. Numarataj çalışmalarının önemine değinen Başkan Kocaispir ”Navigasyon ülkemizde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu açıdan binaların ve sokakların numaralandırılması, güncellenmesi numaralandırılan bina ve sokaklara ait adreslerin ulusal veri tabanına işlenmesi çok önemlidir.” dedi. 

Numarataj güncelleme çalışmalarının Yüreğir’in bütün mahallelerinde yapılacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ”Yapılaşma numarataj ile başlar. İmar durumu alınan bir parselde, daha proje aşamasında konuya müdahil olan numarataj daha sonra bina tamamlanıp yapı kullanma izin belgesi alıncaya kadar geçen tüm süreçlerde ulusal adres veri tabanı ile iletişimli olarak konunun içerisindedir. Adres sisteminin mekana dayalı olarak kurulması, adreslere sahada daha kolay ulaşılabilmesi, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, ruhsatlar, kaçak yapılar, v.s, gelire konu hizmetlerin mekânsal olarak takip edilebilmesidir.  Bu işlemlerin sağlıklı yürümesi için mahalle sınırlarının tespiti, sokak isimlerinin verilmesi ve binalara kapı numarası verilmesi, silinen sokak ve kapı numaralarının yeniden yazılması işlemleri başladı. Vatandaşlarımız ve posta görevlileri aradıkları adresleri artık rahatça bulabilecekler.” dedi.

Yakın zamanda numarataj çalışmaları yapılamadığı için kapı numaraları ve sokak numaralarının silindiğini belirten Başkan Kocaispir ”Değişik sebeplerden dolayı daha önce yazılan sokak ve kapı numaraları silindiği için vatandaşlarımız aradığı adresi bulmakta zorlanıyorlardı. Mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda numarataj çalışmalarını başlattık. Bütün mahallelerimiz taranarak bütün eksiklikler giderilecektir.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor