ZEYDAN KARALAR YOLLARA DÜŞTÜ, KÖY KÖY GEZİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un “Mevcut  hiç bir Belediye Başkanı’nın yeri garanti değil” sözü ve kamuoyu araştırmalarına göre adayın belirleneceğini belirtmesi, anketlerde uzak ara birinci çıkan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in daha büyük şansa sahip olduğu şeklinde yorumlara yolaçtı.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında halkın güvenini alamamamasından sonra, köy köy dolaşarak halkla görüşmeye başladı.

Sarıçam ilçesinde Kılıçlı, Kızılkaş, Boztepe, Karayusuflu, Çiçekli ve Eğeciuşağı köylerini ziyaret ederek destek isteyen Karalar, seçimlere beş kala halkın sorunlarını gidereceklerini söylerken, hizmet getirecekleri sözünü verdi.

Zeydan Karalar, seçimlerde kendisine destek verilmesi talebinde bulunurken, adaylığının kesin olduğu yönünde algı yaratması dikkat çekerken, kamuoyu yoklamalarının öyle olmadığı yönünde herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.

KARALAR, ADAY GÖSTERİLİR Mİ ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un “Hiç bir Belediye Başkanı’nın adaylığı kesin değil”  uyarısında bulunurken, kamuoyu yoklamalarına dikkat çekerek kararın bu yönde verileceğini belirtmesine dikkat çeken vatandaşlar şu görüşü dile getirdi;

“Kamuoyu yoklamalarında Zeydan Karalar üçüncü sırada yer alıyor. Eğer Genel Merkez kamuoyu yoklamaları doğrultusunda karar verir ise CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı banko Soner Çetin olur” görüşünün ağırlık kazandığını ifade ettiler.

ADANA’DA ÖN SEÇİM OL MAZ

Adana’da ön seçim yapılmasının mümkün olmadığını belirten CHP’lilerin büyük bir bölümü, “Adana’da Zeydan Karalar CHP örgütünü ele geçirdi, deleğeleri kendisi yazdı, atamaları kendisi yaptı. Yani CHP Adana örgütü, delegeleri, üyeleri çoğunlukla Zeydan Karalar’ın talimatı doğrultusunda yazıldı. O nedenle ön seçim kararı verilmesinin mümkün olmadığı”  görüşünün ağırlık kazandığı ifade  edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor