ZEYDAN KARALAR’A AÇIK MEKTUP

Adana Büyükşehir’in Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar, seni üniversite öğrenciliğinden bu yana tanıyanlardan biriyim..

Çukobirlik’te görev aldın, CHP’de görev aldın, yetki aldın, Seyhan Belediye Başkanı oldun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldun ve bugüne kadar ne kendi şahsıma ne de BÖLGE Gazetesi adına hiçbir talebim olmadı..

Gazeteci-Belediye Başkanı mesafesiyle görüşmelerimiz oldu, görevin boyunca belediyenin kapısından içeri girmedim. Adaylığın döneminde de, başkanlığın döneminde de sana destek verdim, doğrularını da yanlışlarını da, yazdım.

60 yılı aşkın gazetecilik mesleğimde hiçbir Belediye Başkanı’nın kapısında beklemedim, yanlışları varsa yazdım, doğruları varsa yazdım, tarafsız olmaya, tarafsız kalmaya özen gösterdim..

Zeydan Karalar! Sana haksızlık yapıldığında, haksızlık yapanlara karşı korumaya, destek olmaya gayret ettim, hatta sayın Cumhurbaşkanı senin aleyhinde kendi özel avukatını görevlendirmesine rağmen, sana Adana Büyükşehir’de kurgulanan, bir otelde şehit eşi aracılığıyla uygulanan kumpası ben meydana çıkardım, günlerce yazdım.

Ulusal bir gazete yuvanı dağıtacak haberler yaptığında sen sustun, ama ben o gazeteye karşı yazılar yazdım, mahkemelik oldum.. Ama Belediye Başkanlığın süresince senden hiçbir beklentim olmadı, bir defadan fazla da Belediye’ye uğramadım..

Sayın Zeydan Karalar, ben merhum Ali Sepici dahil tüm Belediye Başkanlarını çok yakından tanıdım, çok yakın dostluklarım oldu.. Hiç birinden bir beklentim olmadı, zor günlerinde yanlarında oldum, yanlışları varsa onu da yazdım..

Mahkemelik olduklarım oldu, ama düşmanlıklarım olmadı..Mahkemelik olduklarımla dostluklarımız devam etti.. Bu özgür düşüncenin ürünüydü ve günümüzde kaybolan bir değer halini aldı.

Ama seni en kötü gününde destekleyen biri olarak  hayatımın en büyük hatasını işleyen biri oldum.

BÖLGE Gazetesi’ne ilan ambargosu koymuş Zeydan bey!..

Kimin parasını kimden esirgiyorsun beyefendi..

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kasası senin keyfine göre mi açılıyor, halkın hizmetine göre mi?

Söyler misin, bu halkın parasını son seçim döneminde konser adı altında ne kadarını harcadın?..

Gazeteci halk adına sorgulayandır, halkın parasını harcayan da halk adına hesap vermek zorundadır..

BÖLGE Gazetesi’ne Zeydan bey ambargo uygulamış..

Neden? Yanlışlarını eleştirdiğimiz için..

Beyefendi, senin gönderdiğin basın bültenleri noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlamak zorunda mıyız?

Senin doğrularını yazarken, teşekkür beklemedik, yanlışlarını yazarken düşman mı oluyoruz?

Senin demokrasi, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü konusunda hiç mi bilgin ve tecrüben yok.. Sen kendini köyün kabadayısı mı zannediyorsun, önüne geleni azarlamak, eleştirmek senin için bir hak mı oluyor?

ÖNCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SORUMLULUĞUNU BİLECEKSİN, SONRA HADDİNİ BİLECEKSİN ZEYDAN KARALAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor