ZEYDAN KARALAR’A ÖNERİLERİMİZDİR !..

Adana TV’de Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar ile oturuma katıldık, iki meslektaşımız ile.. Aynı gün CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’ya sürpriz gelişi nedeniyle oturum süresi kısa tutuldu.. Biz de Adana halkı adına cevabı beklenen sorularımızı soramadık, önerilerimizi sunamadık..

O oturum, süresi dahilinde yapılabilseydi, sayın Karalar’a şu soruları sorup, yanıtlarını almak, bu arada önerilerimizi de, düşüncelerimizi de söylemek isterdik..

Mesela;

1-ASKİ’de açılmayan ama açılmış gibi görünen, o nedenle büyük paralar ödendiği iddia edilen konu yargı aşamasına geldi mi? Buradaki faaliyet nedeniyle ASKİ ne kadar zarara uğratıldı..

2- Yapılan ve yapımı süren köprüler için harcanan para ne kadardır, müteahhitlere  fazladan hak ediş uygulanmış mıdır?

3-Belediye Başkanlık koltuğuna oturduğunuzda ne kadar borç vardı, bu borçların ne kadarını ödediniz, işçi ve memur alacakları var mı?

4-ASKİ sizin döneminizde ne kadar borç ödedi, gelir-gider dengesi  arasındaki fark Sayın Sözlü döneminde nasıldı, şimdi nasıl oldu?

5-Eğitim birimiyle ilgili görevlendirilen öğretmenlerden bazılarının kendi branşlarının dışında sahte belgelerle düzenleyerek çalıştıkları iddiası, belgelerle resmileşti, yargıya intikal etti mi?

Bu soruları , halkı tam bilgilendirme ve mukayese yapma olanağı sağlamak için sayın Başkan’a yöneltecektik..

Ayrıca önerilerimiz de olacaktı.. Mesela, diyecektik ki;

1-Göreve gelir gelmez kucağınızda bir çok sorun buldunuz.. Bunun yanısıra, Altın Koza, Lezzet Festivali gibi programlar da üstüste geldi.. Altın Koza Film Festivali, çok aceleye geldi, katılım ve beğeniden memnun oldunuz mu? Bir sonraki festivali halkın önerileriyle programlandırılmasını düşünüyor musunuz?

Sayın Zeydan Karalar’a önerilerimiz de olacaktı.. Mesela;

1-Anakent Belediye binasının yanında THK’nın yıkılan yerindeki  görüntüler, Adana halkı için hiçbir şey ifade etmiyor.. Oraya, Adana’ya Kurtuluş Savaşı sırasında mücadele veren, şehit veya gazi olanların heykellerinin dikilmesi, böylece bir vefa borcunun yerine getirilmesi daha uygun olmaz mı ?

2-Cadde ve sokaklara, bu kent için büyük hizmetler vermiş, iş adamı, siyasetçi, sanatçı ve sembol olmuş kişilerin adlarının verilmesi ve böylece kent kültürünün de zenginleştirilmesi yönünde bir düşünce taşıyor musunuz?

3-Adana ekonomisi en zor dönemlerini yaşarken, fabrikalar, atölyeler teker teker kapatılırken, üretime ve istihdama yönelik her türlü yol tıkanmışken, kentin saygın ve değişik alanlarda uzman kişilerden oluşan bir  “AKİL İNSANLAR” ekibi kurmayı, bir rapor hazırlanarak bunu hükümet nezdinde gündeme getirmeyi düşünüyor musunuz?

4-Yine aynı konuda görüş ve düşüncelerini almak için Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf Odaları ve benzeri kuruluşlarları bir araya getirip, rapor hazırlamalarını ve bu raporun Adana milletvekilleri aracılığıyla hükümete yansıtmalarını düşünüyor musunuz ?

Sayın Zeydan Karalar’a TV kanalında soramadığımız bu soruları bir öneri olarak değerlendirmesi için bu sütunlara aktarıyoruz..

Sayın başkan ayrıca sizden bir ricamız olacak.. Belediyenin önünde ve kaldırım üzerinde bazı sanatçılarımızın isimleri yazılı.. Her geçen vatandaş o sanatçıların adının üzerine basıyor gidiyor..

Sizden önceki yönetim nasıl düşünmüş ise, iyi düşünmemiş.. Sanatçıyı ayaklar altına alan bir görüntü şık değildir.. Bizim gibi düşünüyorsanız lütfen o saygıdeğer insanların adlarını ayak altına değil, layık olduğu yerlere koyunuz..

Adana için şahsınızdan bir beklentimiz daha var sayın Başkan.. Adan’da çok sayıda AVM var.. Bunların çok büyük bölümü İstanbul mekezli.. Yani bizden kazanıyorlar ama, vergilerini İstanbul’da ödüyorlar.. Yani bizim paramız bizde kalmıyor.. O nedenle Adana Milletvekillerini devreye sokarak, yasa teklifi hazırlamaları ve her firmanın vergilerini bağlı olduğu kentin vergi dairesine ödemelerini talep etmeleri sağlanmalıdır. Siz öncülük ederseniz, inanıyorum ki, bu Türkiye geneline yayılır, böyle bir yasa tasarısı TBMM’den geçer. Böylece, her kent kendi harcadığı paranın kendisine hizmet olarak döneceğine inanır..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor