ZEYDAN KARALAR’A SAVUNMA HAKKI!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  sayın Zeydan Karalar ile uzun yıllardan bu yana tanışırız. Çukobirlik’te görev yaptıktan sonra aktif siyasete atıldığı, Seyhan Belediye Başkanlığı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemleri çok iyi biliyorum.

Belediye Başkan adayı iken de seçimi kazanması için çaba gösterdim, hakkında  yıpratıcı haber yazan bir gazeteyi hedef alarak eleştirdim, mahkemelik oldum, şehit eşinin komplo kurduğunu kanıtlarıyla ortaya koydum, seçimi kazanması yönünde çaba gösterdim.

Belediye Başkanı olduğundan bu yana kendisiyle bugüne kadar bir defa makamında görüştüm, bir defa da kalp ameliyatı geçirdiğimde ziyaretime geldi. 5 yıl içerisindeki görüşmemiz bundan ibarettir.

O günden buyana hiç görüşmedik..

Üç yıldan bu yana da telefonunu engelledim, çünkü uygulamalarının rahatsızlık verici olduğunu gözlemledim, bu yönde gelen kırgınlıkları duydum, gazeteciliğin gerekliliği olan tarafsızlığımı özenle korudum..

Ancak sayın Zeydan Karalar’ın giderek ‘BEN NE OLDUM’ delisi olmaya başladığını gözlemledim, insanları küçük gören, kibiri yükselen bir kişi olmaya başlamıştı, uzak kalmakta yarar var diye düşündüm uzak kaldım..

Ancak, skandal niteliği taşıyacak iddialar ortaya atılıyordu..

Duymazlıktan gelinemezdi, belge, bilgi olmadan, duyumlara dayalı haber yapılmamalı ilkesiyle kendimi frenledim..

Ortada her ay kamuoyu yoklaması ile ilgili Belediye’nin kasasından her ay ödenen bir  milyon lira iddiası İnanılacak gibi değildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a düşen görev bu iddianın en kısa sürede yalanlamak, ya da doğru ise kabullenmek olmalıydı..

Belediyeler kamu alanıdır.. Hizmet kamu adına verilir..

Halk, kendisine hizmet verebileceklerine inandıklarına oy verir ve o makama getirir. Kibirlensinler, hava atsınlar diye değil..

O nedenle halkın oyuyla Belediye Başkanı olan sayın Zeydan Karalar’ın halka hesap verme, aydınlatma sorumluluğu vardır. Gazetecilerin de halkın haber alma hakkını kullandırma sorumluluğu vardır.

O nedenle, halk adına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar’a soruyoruz;

Kamuoyu yoklamaları yapıp Belediye’nin hizmet için ayrılan parasından her ay bir milyon lira ödeme yapıyor musunuz?

Bu sorunun cevabını halk adına bekliyor ve açıklamanızı noktasına, virgülüne kadar sayfalarımızda yer vereceğimizi taahhüt ediyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor