ZEYDAN KARALAR’I YAKINDAN TANIYALIM

Zeydan Karalar’ı uzun yıllardan beri tanırım.. Hep kibirli, hep kendini kaf dağında gören, karşısındakileri küçümseyen bir yapıya sahip. Öyle ki kendisini eleştirenleri tokatlayacak kadar egosu yüksek. Bir zamanlar CHP’li Zeydan Karalar kendisini eleştiren partiliyi tokatlamış,  tepkiler üzerine salonu terk etmişti!
Tarihi seçimde büyük yenilgi alan CHP’de gerginlik tırmanmış, zirve yapnmıştı.. Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 9 Haziran’da seçimde görevli partililerini topladı. Kürsüde konuşma yaparken bir partilinin kendisini eleştirmesine sert çıktı.

Yanına çağırdığı parti görevlisini tokatladı… “Vurma, vurma! Niye vuruyorsun” tepkileri üzerine salonu terk etmek zorunda kaldı.

CHP, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi almıştı. Tarihi seçim sonrası, parti adeta karışmıştı. Hem parti tabanında hem de belediyelerde, gerginlik tırmanmış Son olay da gerginlikleri zirveye taşımıştı.

Adana’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı ve Türkiye’nin en büyük 4. köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden otobüsleri geçirtmeyerek Adanalılara adeta işkence yapmış, bununla da kalmamamış. 9 Haziran gecesi seçimde görev yapan sandık görevlileri ve partililer ile bir otelde toplamıştı.

Zeydan Karalar, kürsüde seçimi değerlendirirken  bir sandık görevlisi belediye çalışanlarının görevlerini yerine getirmediği yönünde eleştiri yapyıyordu. Bunun üzerine sinirlenen Başkan Karalar, sandık görevlisine “Gel buraya gel buraya” diyerek bağırıyor kürsüye çağırıyordu.. Adı öğrenilemeyen sandık görevlisi kürsünün yanına geldiği sırada Başkan Karalar sol eliyle bir tokat attı.

Bu sırada salonda bulunanlar “Vurma, vurma! Niye vuruyorsun” diyerek Karalar’a tepki gösteriyordu. Karalar, kendisine gösterilen tepkiler üzerine  salonu terk etmek zorunda kalıyordu. Başkan Karalar’ın tokat atma anı bir partilinin cep telefonu tarafından saniye saniye kayda alınmıştı ve bu görüntü elden ele dolaşıyordu.

Sadece bu mu!.. Zeydan Karalar kibrini yenemiyor, engellemiyor, kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor ama artık halk sana sıcak bakmıyor..

Hani bir şarkı vardır ya KENDİN ETTİN, KENDİN BULDUN diye..

Zeydan Karalar! siyasi hatalarını görmezden gelirken, kibirli davranışların, üstünlük egon, “BEN”cilliğin ile aslında siyasi harakiri yaptığının farkına bile varamadın Zeydan Karalar. Zira, etrafındakiler uyarmamış, kendisine biat edenlerin aslında  siyasi hayatını bitirdiğinin farkına varamamıştır ve güç zehirlenmesi  yaşamıştır..

Çok uyardık ama nafile.. O kapılmış gidiyorum bahtımın rüzgarına söylemeye devam ediyorsun ama seçime sayılı günler kaldı, ok yaydan çıktı Zeydan Karalar! Kolay olan seçimi zora soktun, dostça uyaranları değil, çıkarcıları dost bildin, sana yalakalık yapanların aslında gücünü yok ettiğinin farkına bile varamadın, seni hayal dünyasına götürenlerin, aslında cehenneme götürdüğünü!…

Kendine yazık  ettin Zeydan Karalar, kibirliğinle, üstten bakışınla, küçük görüşünle bir döneme nokta koymak gibi bir durumla karşı karşıya kaldığının farkında bile değilsin..

Yazık, yazık, çok yazık!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor