20 yaşında kas gücü antrenmanı ile 45 yaşında kas gücü antrenmanı arasındaki fark nedir?

En büyük fark, iyileşme süresi ve yaralanma riskidir.  Bununla birlikte, 45’e 20’de antrenmanın bazı avantajları vardır.

 20 yaşında antrenmanın avantajlarıyla başlayalım: Daha fazla dayanıklılık, daha yüksek testosteron seviyeleri (hem erkekler hem de kadınlar), fiziksel strese daha fazla dayanıklılık ve daha kolay vücut yağını parçalama. 20 yaşında kuvvet antrenmanının dezavantajları: deneyim eksikliği, alçakgönüllülük eksikliği (ego kaldırma eğilimi) ve daha hızlı metabolizma (evet, kas üzerinde toparlanma söz konusu olduğunda bu BÜYÜK bir dezavantaj!).

Yani yaşlandıkça bunun tersi de geçerli. 40’lı yaşlarındaki biri, uzun yıllar kaldırarak harcamışsa, kas olgunluğuna ve kas hafızasına sahip olacaktır.

 Sadece onlarca yıllık tutarlı eğitimle elde edilebilecek güç seviyeleri vardır. Ve testosteron seviyeleri düşebilirken, kas olgunluğu bunu telafi edecektir. 20 yaşında olduğumu ve bütün bir pizza ve bir parça patates yiyebildiğimi ve hala 8 paketim olduğunu hatırlıyorum.

 Şimdi 37 yaşındayım ve sanki bir kase yulaf ezmesi beni şişmanlatıyor. Ancak daha yavaş bir metabolizmanın en büyük avantajı, kasları gerçekten koruyabilmenizdir! Bu harika! Spor salonunun etrafına gerçekten bakarsanız ve vücutları en doğal olarak gelişmiş olan insanları fark ederseniz – çoğu 30’lu ve 40’lı yaşlardadır! Birçok vücut geliştirme rutini, her kas grubunu haftada bir kez çalıştırmayı önerdi. Bu çoğu genç için işe yaramaz. Sürekli yeniden başlıyormuşsunuz gibi geliyor. Ancak 40’lı yaşlarınızda, her kas grubunu haftada bir çalıştırmak idealdir çünkü tam olarak iyileşmeniz için gereken zaman budur. 40’lı yaşlarınızdaysanız, bunlar mükemmel vücudu geliştirmek için altın yıllarınızdır!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor