AĞIRLIK KALDIRDIĞINIZDA VE KAS KÜTLESİ KAZANDIĞINIZDA, KALBİ AŞIRI MI YÜKLÜYOR?

Vücudunuzu doğal bir şekilde inşa ederseniz ve yağ almazsanız, bu endişelerinizin sonuncusudur. Bu efsaneyi hemen şimdi ezmek istiyorum, çünkü hareketsiz insanların egzersiz yapmama nedeni olarak kendilerine söylediği bir şeye benziyor.

“Spor salonundaki şu aptallara bak, kendilerini öldürüyorlar!”

Pek sayılmaz. 20. yüzyılın başlarında, koşmanın kalp için kötü olduğu yaygın bir inançtı. Kalbinizin yalnızca çok fazla “atışı” olduğu ve bu nedenle bir yolun etrafında koştuğu… kendinizi mezara daha da yaklaştırdığı ileri sürüldü.

Aslında, insanlar Roger Bannister’ın kalbinin patlayacağı yaygın olarak düşünüldüğü için dört dakikadan kısa bir sürede bir mil koştuğunda hayatından korkuyorlardı.

Elbette, artık bunun mantıksız olduğunu biliyoruz. Aslında patlamadı.

Doğal olarak ne kadar kas kazanırsanız kazanın, bir tür benzersiz durumunuz olmadığını varsayarak, sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacaktır.

Tabii ki anahtar kelime doğaldır . Steroid alarak hormonlarınızla uğraşmak ve büyük miktarlarda kas kazanmak kesinlikle olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.

Kalbi strese sokabilecek kadar çok kütle kazanmanıza izin veriyorlar. Artı, bazıları aslında kalbi büyütebilir – birçok profesyonel vücut geliştirmeci ne yazık ki kalp sorunlarından uzaklaşır.

Otuzda devasa kaslar, kırkta büyük sorunlar, ellide kocaman bir tabut. Ağırlık kaldırma, egzersizdir ve kalp için sağlıklıdır, ancak çok fazla kas kazanmak, özellikle zayıf kaslar değilse, kalbe baskı uygular.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor