BEDENSEL EGZERSİZLER KENDİNİZİ GÜZEL BULMANIZI SAĞLAR

Bedensel egzersizlerin insanınk endini güzel bulmasını vekendi bedeninden şikayetçi olmamasına yol açar. Bu nedenle yararlıdır.

Aslında; güzellik ve çirkinlik, insandan insana değişen kişisel değerlendirmelerdir. Aynanın karşısına geçip kendisine bakan herkes,vücut yapısını büyük oranda değiştiremeyeceğini anlar.

Bu nedenle büyük değişiklikler beklememek gerekir. Örneğin insanın boyu ya da vücut tipi değiştirilemez. Buna karşılık sarkanbir karnınya da kötü bir duruş şeklinin değiştirilmesi mümkündür. Aynı şekilde kişi isterse canlı ve hareketli bir insan olmayı da başarabilir.

Bu nedenle:

-Eğer bir kadın yaşıtlarına oranla daha az çekiciyse;

-Günlük işleri sırasında aşırı ölçüde yoruluyorsa;

-Birkaç basamak merdiven çıktığında soluk soluğa kalıyorsa;

-Belini ya da uyluklarının iç tarafını tuttuğunda eline bir yağ tabakası geliyorsa;

-Karnı fazla sarsıksa; bedensel egzersizelre yani jimnastik yapmaya başlaması için oldukça çok neden var demektir.

Kadınların pek çoğu bütün bir günü çalışarak geçirdikten ya da birkaç çocukla birden uğraştıktan sonra artık daha fazla hareket edemeyeceklerini, kıllarını kıpırdacak halleri kalmadığını söylerler.

Oysa çok iş yapmak ve yorulmak jimnastik yapmakla aynı şey değildir. Çünkü esasında bedensel egzersizler yani jimnastik insanı canlandırır.

Kişiyi yormadığı gibi, günlüki şleri yapmayı sağlayacak enerjiyi verir, kişinin rahatlamasına yardım eder. Bu nedenle jimnastiğin kişinin kalan gücünü tükettiğini değil,tam tersine depo ettiğini düşünmek daha doğru olur. Birçok kişi jimnastik yaptıktan sonra yorgunluğun azaldığı görüşündedir.

Jimnastiğe başlamak değişmeyi istemekle mümkündür. Jimnastikte ilke vücuttaki fazla ayğların atılması, işe yaramaz bir bölüm kalmamasıdır.

İstenen sonuç iki haftalık bir jimnastik çalışması ya da hızlı yürüyüştensonra elde edilebilirse de,hareketsiz geçirilen on beş gün olumlu sonucun tümüyle kaybolması için yeterlidir.

Unutulmamalıdır ki; jimnastik devamlı ve ritmik olarak yapılması gereken bir vücut disiplinidir.

BEDENSEL EGZERSİZLER BAZI HASTALIKLARIN İYİLEŞMESİNİ SAĞLAR

Bedensel egzersizler ve spor etkinlikleriyle ilaçsız tedavi edilebilecek başlıca rahatsızlıklar şunlardır:

-Hava koşullarına bağlı hastalıklar: Atmosfer basıncı, sıcaklık, kar yağışı, fırtına ya da rüzgar,artroz (eklem kireçlenmesi), mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri, astım, romatizma, artrit (eklem iltihabı) gibi hastalıkları akut hale getirebilir. Ayrıca belirli bir nedene bağlı olmayan hastalıklarda da etikli olabilir.

Bu hastalıklar arasında stres, ruhsal çöküntü hipokondri de (hastalık hastalığı) bulunur. Bunların tedavisi için yatıştırıcı ilaç verilirse de en iyi çözüm açık havada spordur.

Kayak, yüzme, kürek, bisiklet, rüzgar şörfü gibi sporlar vücudun zorlanmaya darbelere, değişik hava koşullarına alışmasına, kas ve sinirlerin güçlenmesine, kan dolaşımının ve solunumun düzelmesine yardım eder,dolaşım sistemini etkinleştirir.

-Uykusuzluk: Uyku bozuklukları genelde ortam dengesizlikleri ya da 24 saatlik etkinlik sonucu ortaya çıkan çeşitli bedensel ve ruhsal hastalıkların belirtisidir.

Çoğu zaman yürüyüş, tenis ya da jimnastik bu sorunu çözmeye yeterli olur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor