EGZERSİZ YAPMAK İÇİN EN İYİ MOTİVASYON, EGZERSİZİN EĞLENCELİ OLMASIDIR

Gerekli bir görevi eğlenceli hale getirme fikri bana her zaman mantıklı geldi (bkz. DE tıraş rehberim) ve egzersiz kesinlikle benim (ve sizin) yapmam gereken bir şey – ama gerçekten eğlenceli değilse yapmak zorlaşıyor. Ona çekilmek yerine, kendini bunu yapmak için zorlamalıdır. Bu irade gerektirir ve bu kaynağı gerçekten ihtiyaç duyulduğunda saklamayı seviyorum. Keyifli ve beni çeken bir egzersiz bulursam, bunu her gün yapmak için herhangi bir irade gücüne ihtiyacım olmayacak çünkü bunu yapmak, yapmamaktan daha eğlenceli.

Amerikan Ortopedi Cerrahları Akademisi, egzersiz programına başlama yönergelerinde , egzersiz programınızın zevk aldığınız bir şey olması gerektiğini vurguluyor. Şöyle yazıyorlar: “Amacınız zevk aldığınız bir egzersiz rutini oluşturmaktır. İlk aktivite seanslarınızın eğlenceli ve yorucu olmadığından emin olun. “

Keyifli ve apartman uyumlu olmanın ötesinde, benim için ideal bir egzersiz 5 ek kriteri karşılıyor:

  1. Bunu kendi başıma yapabilirim – başka insanlara ihtiyaç duymaz (takım sporları veya hatta sadece bir tenis rakibi);
  2. Bunu her yerde yapabilirim — özel bir tesise gitmemi gerektirmez (bir kort veya spor salonu veya spor salonu veya oyun alanı veya havuz veya göl veya benzeri);
  3. Bunu istediğim zaman yapabilirim – planlanmış bir zamanda belirli bir yerde olmamı gerektirmez;
  4. Bunu minimum yinelenen masrafla yapabilirim – örneğin, aylık üyelik ücreti gerektirmez; ve
  5. Özellikle bir kardiyo egzersizi. Kuvvet antrenmanı iyidir ve esneklik egzersizleri iyidir, ancak benim özel hedefim kardiyovasküler sağlıktır ve kardiyo / aerobik egzersiz o dağa çıkmanın tek yolu.

Bisiklet sürmek eğlenceliydi ve işe bisikletle gittiğimde, aktivite günlük rutinime güzel bir şekilde uyuyordu, ancak hiçbir yerde bisiklete binmeyi planlamıyorum (ve bisikletler de oldukça fazla yer kaplıyor). 

Ben yaptım  yürümeye planı (ve zaten başlamıştı) ve daha ben Nordic Walking öğrendi daha o üst kaslarını çekici yürüyüş daha keyifli ve aynı zamanda daha iyi bir egzersiz yapmak düşündüm vücuda-ve ben tam bulmak – vücut, tüm vücudu içermeyen egzersizden çok daha zevklidir. Dahası, bir çift Nordik yürüyüş sopası sadece çok küçük bir daire alanı kaplar.

Bir aylık Kuzey disiplini yürüyüşünden sonra yürüyüş süresi kademeli olarak bir saatin biraz üzerine çıktı – yaklaşık 7200 adım, 3,8 mil – sırf aktiviteden çok keyif aldığım için. (Planım başlangıçta 30 dakika yürümekti, ama şimdi gerçekten uzun yürüyüşün tadını çıkarıyorum.)

Nordik yürüyüşün benim için neden normal yürüyüşten çok daha eğlenceli olduğunu düşünmeye başladım. Sanırım bunun nedeni Nordic yürüyüşünün bana yapmam gereken bir şey vermesi. Düzenli yürüyüşte, ayaklarımın ve bacaklarımın yapacak bir şeyleri var (yürümek) ama geri kalanım tam sürüş için hazır, bu yüzden bir çeşit dikkat dağıtmaya ihtiyacım olduğunu fark ettim – örneğin müzik dinlemek ya da sesli kitap dinlemek. Ama ellerim, kollarım, omuzlarım ve sırtım da Nordik yürüyüşe dahil olduğu için daha fazla meşgulüm, bu yüzden artık dikkat dağıtmaya ihtiyacım yok: Yürümenin kendisinden aktif olarak zevk alıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor