KAŞLAR OLUŞMAYA BAŞLADIĞINDA KEMİKLER BÜYÜR MÜ?

Gerçekten ne yaparsanız yapın (çok pahalı, çok riskli bir ameliyat hariç), büyüme plakaları kapandıktan sonra büyümeyeceklerdir.

Bir dereceye kadar daha yoğun olacaklar .

Bununla birlikte, tendon ataşmanlarının kalınlaşması ve dolayısıyla kemiklerin de daha fazla kas gücüne direnmesi gereken güçlü bir bağlantı vardır. Daha büyük bir kas her zaman ‘daha güçlü bir kas’ değildir ve daha güçlü bir kasın kemik yoğunluğu ile büyük bir kastan daha güçlü (kötü amaçlı) bir ilişkisi vardır.  Kaldırma sırasında kemik adaptasyonlarına yol açma eğiliminde olan, tendonların nihayetinde kemik üzerinde etkileyebileceği kuvvettir.

Kaslar, tendonlar aracılığıyla kemikle bağlanır. Bu kemik, tendonun uyguladığı bu yeni kuvvetlere direnecek kadar güçlü olmalı ve zamanla kemiğin uyum sağlaması gerekecektir. Bununla birlikte, tendonları kaldırmaya adaptasyon nispeten yavaştır, 6-12 aydır. Dolayısıyla kemiğe adaptasyon, sonuç olarak etkiden kaynaklanan aktiviteden daha yavaştır.

Orantılı olarak “etki” (yani atlama, yumruk atma, vb.) Kemik yoğunluğunu artırmak için bildiğimiz en iyi yoldur. Ve o kadarını da yapmak zorunda değilsin. Haftada iki kez 15-25 tekrar, kemik sağlığınız için kaslarınızı büyütmekten daha fazlasını yapacaktır . Kaldırmaktan daha hesaplı olmalı. Kaldırma, insanların girebileceği en güvenli fiziksel aktivitelerden biridir, oysa plyometrics ve darbeyle ilgili aktiviteler biraz daha fazla yaralanma riski taşıyabilir.

Her ikisinde de bulunduğunuz yerde kendinizle buluşmak önemlidir, ancak etkiyle ilgili olduğunda daha önemlidir. Bu nedenle yukarıda önerilen düşük hacim.

Bu, ılımlı bir bölgede ağırlık kaldırmanın hiçbir şey yapmadığı anlamına gelmez, etkilerin daha az olması gibi. Bu, genellikle kas büyümesine en çok katkıda bulunduğu düşünülen bölgedir, ancak mutlaka kemik yoğunluğu değildir. Yine muhtemelen yukarıda bahsedilen tendon ilişkisi ile ilgilidir.

Yine de çoğu kardiyovasküler egzersizden daha iyidir ( koşmak gibi etkili olanları saklayın, ancak koşmak daha düşük vücut kemik yoğunluğu ile sınırlı olacaktır ).

Bununla birlikte, <6 tekrar kaldırma, kemik / tendonu 6-12’den daha iyi veya 12’den fazla geliştirir (ki bu zaten daha fazla kas dayanıklılığı demektir).

Uzun vadede, ağır kaldırma ve darbeyle ilgili faaliyetler genel olarak yaklaşık aynı kemik kalınlığını sağlayabilir, ancak bu açıdan etki kral gibi görünmektedir.

Hacim kazandıkça kalınlaşacak ve daha yoğun hale gelecektir ancak daha uzun büyümeyecektir.

Bir keresinde büyük ölçüde obez olan bir kadını parçalara ayırmıştım. Yapıları tanımlamak zordu çünkü her şey bir yağ deniziyle çevriliydi.  Kemiklerinin ve postüral kaslarının oldukça sağlam olduğunu fark ettim. Ancak yüz ifadesi kasları gibi küçük kaslar, sadece küçük kas kaymalarıydı, bazen sadece bir iplik.

Bütün bunlar ne anlama geliyor? kemikler olması gerektiği kadar güçlüdür ve artık yok. Yani eğer ağır ağırlık kaldırıyorsanız, daha güçlü, daha yoğun ve daha kalın hale gelecektir.

Bir kas konferansında Nolan Ryan’ın arka profilini gördüm. sağ taraf soldan 1.5 ″ daha yüksekti ve kollarının BT taraması humerusun kemik çapını soldan yaklaşık% 50 daha büyük olacak şekilde gösterdi. Belirgin bir şekilde asimetrikti. Maalesef bunun herhangi bir fotoğrafını çevrimiçi bulamıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor