MUAY THAİ, KİCKBOKS KAS İNŞA ETMEYE VE ŞEKİL ALMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Tüm dostlara merhaba

Uzak doğu sporu yapanların atletik, iyi kaslı bir vücuda sahip olup olamayacağınızı soruyorsanız cevap şu: evet .

Sadece Muay Thai, kiçek boks vs ile vücut geliştirici tipte bir vücut alıp alamayacağınızı soruyorsanız, cevap şu: hayır . 

Aşırı hacimli olmak Uzak doğu sporu ile zaten iyi gitmez çünkü hız ve dayanıklılık kaybedersiniz.

Evet, Uzak doğu sporu Muay thai   kapsamlı bir dövüş sanatıdır. Vücudunuzu gerçekten kullanacak ve kasınızın gelmesini bekleyecek ve inanılmaz bir sonuç fark edeceksiniz.

Uzak doğu sporu Muay Thai patlayıcı şınav rutini göğüs, omuz ve arka kol kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olur. Bunun da ötesinde, bu vücut ağırlığı egzersizi sırasında diğer kaslardan ihtiyaç duyulan destek, daha geniş bir hareket aralığı ve kasların farklı bölümlerinin aktivasyonu ile sonuçlanır.

Patlayıcı hareket, özellikle boyut ve güç kazanımı için en büyük potansiyele sahip olan hızlı kasılan kas liflerini eğitmek için etkilidir . Şınav, harika bir vücut ağırlığı egzersizidir ve delme gücünü artırmada çok iyidir.

Etkili vücut ağırlığı egzersiz rutini: vücut geliştirme salonu gitmeden nasıl fit olunur

Vücut Ağırlığı Egzersizi Rutini: Egzersiz ekipmanı olmadan ve normal bir spor salonuna erişim olmadan kendinizi nasıl formda tutabilirsiniz?

Herhangi bir eğitim ekipmanına erişimim olmadığında bile formda kalma fikrini gerçekten seviyorum. Kendi vücut ağırlığı ile antrenman bu beni yalnızca bir spor salonuna veya bir antrenman ekipmanına erişim olmadan formda ve güçlü kalmanın daha iyi yollarını aramaya motive etti.
Ağırlıksız antrenman kendi ağırlığı ile antrenman uzak doğu sporlarının temelidir. Şu sıralar bu konuyla ilgili bir kitap hazırlığı içersindeyim. Bu konuda çok sayıda yararlı egzersiz rutini var. Bu yüzden farklı egzersiz türlerini denemeye ve bunları vücut ağırlığı antrenman rutinime uyarlamaya ve yazmaya başladım.
Güç ve esneklik oluşturmak için en etkili bulduklarımı hareketleri sizlerle paylaşmak isterim.

Barfiks çekiç “Pull-up’lar” : Barfiks çekiş arka kol, önkol ve sırt kaslarını eğitmek için çok iyidir. Barfiks olarak da bilinen avuç içi yüzünüze bakar pozisyonda çekme, pazu eğitimi için daha etkilidir. Boyun arkası çekmeleri boyun ağrısına neden olabilir ve diğer çekme türleri kadar eğitim faydası sağlamazlar.
Şınav : Bu şok edici değil, herkes şınavın en büyük vücut ağırlığı antrenman egzersizlerinden biri olduğunu biliyor. Ancak çeşitli şınav türleri olduğunu ve bazılarının diğerinden daha etkili olduğunu biliyor muydunuz?
Uygun bir Muay Thai patlayıcı şınav rutini, göğüs, omuz ve triseps kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olur. Üstelik, bu egzersiz sırasında diğer kaslardan ihtiyaç duyulan destek, bu antrenmana entegre edilmiş daha geniş bir kas çalışması yelpazesiyle sonuçlanır “ Patlayıcı şınavlar hakkında daha fazla bilgi edinin

Dips , triceps ve göğüs kaslarını geliştirmek için harikadır. Daha ileri düzey sporcular ekstra direnç için ağırlıklar ekleyebilir. Omuz genişliği düşüşleri, sırtınızın harika trisepsleri ve kaslarıdır. Geniş kol çukurları göğüs kaslarını geliştirmek için harikadır.

Esneklik için vücut ağırlığı egzersiz rutini

Jefferson curl olarak da bilinen J curl , genel vücut esnekliği için basit ama etkili bir egzersizdir. Bu alıştırmayı geçmişte denemediyseniz ve çok esnek değilseniz, bunu bir kutu üzerinde ayakta yapmaya çalışmayın.
Bir yerde durarak kolay başlayın ve günde birkaç dalış yapın. Yakında ilerlemeyi fark edeceksiniz ve bir noktada, bir kutunun üzerinde durmaya hazır olacaksınız.
“Acıyı zorlamaya” çalışmayın, eğer tekrar incinmeye başlarsanız bu, henüz tam esneme için hazır olmadığınız ve onu tamamlayacak kadar esnek olana kadar yavaşlamanız gerektiği anlamına gelir.

Muay Thai için en başarılı vücut tipi neye benziyor?

Tüm dövüş sanatlarının tüm vücut tiplerine uygun olmadığını anlamak önemlidir.

Önce Muay Thai’nin doğasına bir göz atalım. Tayland kökenli bir dövüş sanatıdır ve böylesine sıcak ve nemli bir atmosferde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Hareketler dairesel ve yavaştır, ancak Karate gibi diğer sanatlara kıyasla güçlüdür. Bu hareketler, havanın ne kadar uzun süre savaşırsanız dayanıklılığınızı tükettiği yüksek, nemli sıcaklıklarda onu dışarı atmak için tasarlandı. Bu nedenle, Muay Thai hareketleri düşük maliyetli, düşük hız ve yüksek hasardır. Aynı şey savunmaları için de geçerli. TaeKwonDo ve Boxing gibi sanatlarda olduğu gibi. Bu yine, daha az dayanıklılık gerektiren ancak kendine çok daha fazla zarar veren sert bir savunma tarzıdır. Bu nedenle Taylandlı dövüşçünün kendini korumak için daha iyi kondisyona ve kaslı zırhlara ihtiyacı var.

Şimdi, Muay Thai için iyi bir vücut tipi belirlemek için tüm bireysel yönlere bakalım:

Güç: Muay Thai hareketleri, yavaş da olsa varsayılan olarak oldukça güçlü ve güçlüdür. Yürütmek için bir miktar kas gücü gerektirirler. Bu nedenle, sonuç olarak, daha ağır ağırlık sınıfları, mukavemet açısından bir avantaja sahip olacaktır. Bununla birlikte, orada yatan sorun, hareketlerin daha ağır ağırlık sınıfları yapılmamasıdır. Kesinlikle daha güçlü olsalar da, maçı daha erken bitirmek onların yoluna gidecekti. Ağır kütleleri nedeniyle mücadele devam ederse, dayanıklılık kaybı büyük bir sorun olacaktır. Bu nedenle, güç için en uygun vücut ağırlığı, kas yorgunluğunu önlemek için orta Ağırsıklet sınıfları olacaktır.

Hız: Teknik olarak, hız söz konusu olduğunda en hızlı olan düşük ağırlık sınıflarıdır. Bununla birlikte, bir kanatçık veya bir sinek ağırlığı, kütle eksikliğinden dolayı darbeleriyle çok fazla hasar vermekte zorlanır. Orta sikletler çok fazla enerji kaybetmeden Muay Thai Manevralarını gerçekleştirebildiğinden, hıza karşı güç için en uygun vücut tipi orta ağırlık “yani bizim Türk tipi”  sınıfı olacaktır.

Dayanıklılık: Dayanıklılık ve enerji tasarrufu, daha hafif oldukları ve hareket etmek ve kara darbeleri için fazla enerjiye ihtiyaç duymadıkları için her zaman daha düşük ağırlık sınıflarını destekler. Daha ağır sınıflar, koşullandırıldıklarında bile ek kütleleri nedeniyle daha çabuk yanacaktır.

Menzil: Şimdi, menzil, sınıfları orta yukarı doğru destekleyen bir şey. Elbette ağır sikletlerin menzili olacaktır, ancak aynı zamanda ince bir orta siklet de olabilir. Rakibi uzakta tutma ve uzaktan vuruş yapma yeteneği, orta sıklet ve Ağır siklet sınıflarını destekler. Bununla birlikte, bu menzilin, kaçış fırsatları yarattığı ve kütlelerini bir takas sırasında kullanmalarına izin vermediği için daha ağır bir dövüşçünün düşmanı olacağını görmek, orta ağırlıklar Teeps ve Launching Roundhouse vuruşları ile menzili korumak için iyi bir tür olacaktır. uzaktan.

Vücut zırhı: Muay Thai sert bloklara sahip olduğundan, cezalandırıcı darbeleri emmek için vücut zırhı gereklidir. Bu, eğitimle bu şekilde yapılan gelişmiş ve koşullu kasları ve yoğun kemikleri içerir. Şimdi, daha ağır sınıfların bunda doğal bir avantajı olacaktır. Zaten kütleleri var ve kemikleri zaten doğal olarak daha geniş ve daha yoğun. Bununla birlikte, çoğu ağır sikletin Endomorflar olduğunu düşünürsek, ek kütle daha erken tükenmek anlamına gelir. Böyle bir durumda, çok ağır olmayan bir vuruş bile dayanıklılıklarını daha da tüketir. Bu nedenle, ağır olmak önemlidir, ancak aynı zamanda bir Mezomorf olmak ve daha az yağ ve daha fazla kas depolamak da önemlidir.

Kenetleme / Yakalama / Süpürme: Muay Thai’deki boğuşma bir miktar güç gerektirir ve bu nedenle, ağır bir ağırlık için olduğu kadar hafif bir ağırlık için de tam olarak kolay olmayacaktır. Öte yandan, bir Ağır Siklet, rakibini kontrol etmek ve süpürmek için kolayca kuvvet uygulayabilir. Aynı zamanda kütlesi onu süpürülmekten ve kolayca kontrol edilmekten alıkoyuyor. Bu, güç yönünün ham haliyle geçerli olduğu yerdir ve bu nedenle, daha ağır ağırlıkların burada daha büyük bir avantajı olacaktır.

Sonuçta, her türün avantaj ve dezavantajları vardır. Bununla birlikte, Muay Thai’ye en çok uyan vücut tipini parametreleştirecek ve spesifik vücut tipini seçeceksek, bunun orta sıklet sınıflarındaki Mesomorph vücut tipi olduğu sonucuna varılabilir. Tercihen Weltersiklet veya orta siklet. Ya da dövüşçünün tarzı mesafe ve tekmelerden çok perçinleme, süpürme ve boks yapmaya bağlıysa, orta ağırlıkta bile. Bununla birlikte, eğitim gereklidir. Sadece vücuda sahip olmak, ustalık demek değildir. Pratik, eğitim, başarısızlık ve çok fazla deneyim gerektirir. Sonunda, bu bir akıl oyunu ve bedenini en iyi kullanabilen kişi galip duruyor. Aksi takdirde, her siklet şu anda bir Buakaw olurdu.

Zülküf TURAN

EĞİTİMCİ YAZAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor